Wi-Fi u kući vam je slab ili ne radi uopšte? Isprobajte ova rešenja -
bezični internet, slab wi-fi signal

Wi-Fi u kući vam je slab ili ne radi uopšte? Isprobajte ova rešenja

Poslovni i svakodnevni život u sve većoj meri zavisi od pouzdane i stabilne internet veze, kao i od Wi-Fi signala. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći kada Wi-Fi ne radi kako treba

Wi-Fi za prenos podataka koristi radio talase, koje vaš ruter emituje u svim smerovima sa lokacije na kojoj se nalazi. Zato, pozicioniranje rutera nije trivijalna stvar koju možete da zanemarite ako želite dobru pokrivenost.

Uopšteno govoreći, što je ruter bliže centralnom delu prostora koji je neophodno da pokrijete signalom, to bolje, prenosi “Fokus“.

Ako ruter ima spoljne antene, pokušajte da regulišete njihov položaj. U pojedinim okolnostima moguće je da će biti razlike između potpuno uspravnog i potpuno vodoravnog položaja.

Ništa od navedenog ne pomaže? Moguće je da je vaš ruter preslab za objekat koji pokušavate da pokrijete signalom. Razmotrite nabavku repetitora i pojačivača signala koje ćete strateški rasporediti po stanu ili kući.

Proverite prvo sa vašim internet provajderom da li ima problema u radu. Ako to nije slučaj, proverite da li je je Wi-Fi kanal koji trenutno koristite preopterećen. Prebacivanje na drugi kanal bi moglo da reši problem.

Ako ne, pokušajte da vratite ruter na fabrička podešavanja. Na većini uređaja nalazi se dugme Reset koje možete da pritisnete iglom ili spajalicom. Zadržite pritisak 30 sekundi i potom pustite ruter da se ponovno pokrene.

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti