Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ambasada Turske: Bez promena za građane Srbije - | K-013 Portal
putovanje u tursku

Ambasada Turske: Bez promena za građane SrbijeGrađani Srbije moći će i dalje da putuju u Tursku po istim uslovima sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji ili potvrdom o preležanom virusu kovid-19 u proteklih šest meseci, dok je za decu mlađu od 12 godina ulazak u tu zemlju slobodan bez ikakvih uslova, saopštila je danas Ambasada Turske u Srbiji.

Nova uredba o režimu ulaska u Tursku stupila je na snagu u ponedeljak, uz izmenu da je mera koja se ticala dece promenjena pa je slobodan ulazak pomeren sa šest na uzrast do 12 godina.

Ukoliko putnik ne poseduje jedan od ova dva dokumenta, neophodno je priložiti negativan PCR test, urađen u poslednja 72 sata ili negativan antigenski test star do 48 sati.

Kao dodatan vid kontrole, na svim graničnim prelazima obavljaju se nasumična PCR testiranja.

U saopštenju je naglašeno da su svi putnici dužni da pri ulasku u Tursku pokažu HES KOD neophodan za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte.

Registraciju za ovaj kod neophodno je obaviti u roku od 72 časa pre dolaska u zemlju, posredstvom sajta https://register.health.gov.tr.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.