Češka otvara granice za srpske državljane, od 8. juna prihvata naše digitalne sertifikate -
ceska, putovanje u cesku

Češka otvara granice za srpske državljane, od 8. juna prihvata naše digitalne sertifikate
Od 8. juna i Češka Republika će otvoriti granice za srpske državljane, odnosno priznati naše digitalne sertifikate o vakcinaciji, kao i mi njihove, izjavila je večeras ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ministarka je za RTS kazala da je to još jedna zemlja članica EU koja će prihvatiti naš digitalni sertifikat.

"Mi pregovaramo i sa drugim zemljama članicama i informacija koju imamo jeste da će 6. juna Evropska komisija još jednom zasedati u vezi sa priznavanjem digitalnim sertifikatima iz trećih zemalja. U tom smislu, očekuje se da ćemo mi kao i Velika Britanija biti među prvim zemljama gde će EK dati saglasnost za priznavnje naših digitalnih sertifikata", rekla je Matić.

Ističe da je to velika potvrda uspešne politike koju Srbija vodi u toj sferi i dodaje da pojedine zemlje EU još uvek nemaju digitalne sertifikate o vakcinaciji.

Matić napominje da građanima Srbije nije potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR test za putovanje u zemlje regiona - BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju.

Govoreći o turističkoj sezoni od početka ove godine, Matić je navela da je prema prvim pokazateljima prisutan rast dolaska turista i da Srbija ima porast deviznog priliva koji iznosi 3,4 odsto.

Ona je kazala da se čini da se život na ulicama polako vraća u normalu, a da će najnovije popuštanje mera još više doprineti razvoju turizma i ugostiteljstva.

"Svi podaci su značajno bolji u odnosu na prošlu godinu što nam daje nadu da će ova turistička sezona biti mnogo bolja", rekla je Matić.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti