Letovanje nakon pandemije - evo gde sve možete na odmor u Grčkoj!
Letovanje u Grčkoj

Letovanje nakon pandemije - evo gde sve možete na odmor u Grčkoj!
montekristo 0507


Leto je stiglo u naše krajeve, a mnogi ljudi su i dalje neodlučni kada je u pitanju odlazak na odmor. Korona virus, koji se na evropskom tlu pojavio početkom 2020. godine, poremetio je mnoge planove za letovanje. 

Gde otići na odmor nakon pandemije korona virusa? Da li je uopšte bezbedno putovati? Koje sve zemlje dolaze u obzir? Na šta bi trebalo obratiti pažnju kada je u pitanju letovanje? Samo su neka od pitanja onih koji i dalje nisu sigurni gde sve mogu da odu na odmor.

S obzirom da je pandemija korona virusa dosta ograničila mogućnosti za odmor, ako ste se odlučili da odete na zasluženo letovanje koje već duže vreme željno iščekujete, evo koja sve mesta možete da uzmete u obzir.

#1 Tasos - najzelenije ostrvo u Grčkoj sa prelepim plažama

Tasos je jedno od najpopularnijih ostrva u Grčkoj koje odiše prelepim, peskovitim plažama, čistim, prozirnim morem i predivnom, netaknutom prirodom. Ovo ostrvo spada u najzelenije ostrvo u zemlji, jer je pola ostrva pod maslinama, a druga polovina je bogata borovom šumom.

Jedna od najlepših plaža u Grčkoj se nalazi upravo na Tasosu i zove se “Mermerna plaža”. Ovaj naziv je dobila zahvaljujući sitnim, biserno belim kamenčićima koji joj daju autentičnu lepotu. Pored ove plaže, čuvena je i Makrijamos plaža koja ima bujnu vegetaciju i prelepe bungalove.

Limenas je glavni grad koji se nalazi na 11 kilometara udaljenosti od kopna, a jedno od najomiljenijih gradova srpskih turista je Potos u kom se, duž obale, nalazi ogroman broj kamenitih i peščanih plaža, kao i mnoštvo autentičnih vila, hotela i restorana.

#2 Krf - ostrvo bogato istorijom i autentičnom prirodom

Već godinama unazad, ostrva u Grčkoj su omiljena mesta za odmor srpskih turista koji obožavaju da istražuju njihove prirodne lepote. Jedno od najlepših grčkih ostrva koje je nalazi u Jonskom moru jeste Krf.

Za Krf su karakteristični brojni zalivi i poluostrva, kao male, čiste plaže koje su prepune turista iz celog sveta. Očaravajuća priroda, Stari grad u kom možete prošetati nakon celodnevnog uživanja na plaži, razna mesta koje možete posetiti na Krfu kao što su: Kavos, Dasia, Moraitika, Ipsos, itd. su samo neki od razloga zbog čega se mnogi odlučuju za letovanje na Krfu. 

Ovo ostrvo je posebno drago mnogim srpskim turistima zbog čuvenog ostrva Vido i Plave Grobnice koji predstavljaju večna počivališta srpskih junaka koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije 1916. Godine.

#3 Evia - najveće ostrvo u Egejskom moru

Evia se smatra najvećim ostrvom u Egejskom moru sa dužinom od 180km i najvećom širinom od 45km i drugim najvećim ostrvom u Grčkoj. Bogato je dugačkim, peščanim plažama i borovim šumama koje ovom ostrvu daju posebnu čar i lepotu.

Kristalno čisto more, plantaže smokvi i maslina, kao i brojni antični spomenici čine Eviju fenomenalnom destinacijom za letnji odmor. Najpoznatija mesta su Eretria, Agia Ana, Halkida, itd.

#4 Krit - najveće i najsunčanije ostrvo u Grčkoj

Krit je najsunčanije i najveće ostrvo u Grčkoj koje je bogato istorijom, autentičnom kuhinjom i prelepim pejzažima od kojih zastaje dah. Glavni grad Krita je Heraklion koji je najveći grad južne Grčke i koji ima impozantnu i značajnu luku.

Neke od najlepših kritskih plaža su Falasarna, dugačka peščana plaža koja se nalazi na zapadnom delu Krita, zatim Elafonissi, koja se sastoji od sitnog belog i roze peska, nadomak mora koje je karipsko plave boje, i Preveli koja se smatra jednim od simbola ovog prelepog grčkog ostrva i koja se nalazi na ulasku u klisuru Kourtaliotis.

Ostrvo Krit je idealna destinacija za sve koji vole da uživaju u nestvarnim plažama, pretežno sunčanim danima i karipsko-plavom moru.

Grčka ostrva su idealna destinacija za turiste

Ukoliko ste se uželeli bajkovitih grčkih ostrva, leto 2020. godine možete slobodno rezervisati za neko od njih. Uz odgovarajuće mere predostrožnosti protiv širenja COVID-a, možete se opustiti i uživati u svom odmoru i putovanju.

Granice sa Grčkom su od juna meseca 2020. otvorene za srpske turiste, što je obradovalo mnoge ljubitelje grčkih ostrva. Prema saopštenju Ministarstva turizma, moguće je očekivati nasumično testiranje na COVID-19 na granici sa Grčkom, a da će situaciju u vezi sa potencijalnim razvojem korona virusa pratiti Vlada.

Vodite računa o vašem zdravlju i maksimalno uživajte na letnjem odmoru!

(S. Stanković)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble