Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pozdrav iz Meljina, drevnog dijamanta Boke - | K-013 Portal
Meljine

Pozdrav iz Meljina, drevnog dijamanta BokeZbog svog savršenog položaja, čistoće mora i autentičnosti, Meljine spada u grupu idealnih porodičnih letovališta.

Ovo magično primorsko mesto je udaljeno samo dva kilometra od Herceg Novog i isto toliko od Zelenike, a šetalištem, "Pet Danica" povezano je i sa Igalom.

Meljine je kao deo hercegnovske rivijere bogato raznim turističkim sadržajima kao što su velika marina i šljunkovite plaže.

meljine, meljine crna gora

Duga istorija ovog gradića koji je čak stotinu godina stariji od Herceg Novog, privlači sve ljubitelje tradicije i kulturne ostavštine, pa je tako Meljine nadaleko poznato po svojoj tvrđavi, Lazaret, koja je sagrađena 1732. godine, za vreme venecijanske vladavine.

Nekoliko vekova Lazaret je bio vojna bolnica, smeštena na mestu sa idealnom mikroklimom koja je vidala rane borcima.

meljine, meljine crna gora

U neposrednoj blizini Meljina se nalazi i Manastir Savina izgrađen od klesanog kamena čudesne lepote u 11. veku.

Manastir čuva brojne artefakte i relikvije, među kojima posebno mesto zauzima čudotvorna ikona savinske Bogorodice za koju se veruje da je nekoliko puta sačuvala crkvu od razaranja.

meljine, meljine crna gora

Svi oni koji vole duge šetnje, sigurno će uživati hodajući šetalištem "Pet Danica" koje zovu i "staza zdravlja", jer je okruženo kristalno čistim morem i bujnom mediteranskom vegetacijom.

Takođe, u sred šetnje možete napraviti pauzu na nekoj od brojnih plaža ili restorana uživajući u lokalnim specijalitetima.

meljine, meljine crna gora

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.