Škola jedrenja za najmlađe na Jutjubu -

Škola jedrenja za najmlađe na Jutjubu


Radovan Drezga, jedan od najuspešnijih trenera jedrenja u Srbiji, čiji je takmičar u klasi Optimist postao prvak Evrope 2017. godine, postavio je online školu jedrenja tokom vanrednog stanja.

Do danas je urađeno sedam kratkih video klipova koji su namenjeni najmlađim jedriličarima.

„Školicu sam namenio već formiranim jedriličarima, ali moj stav je da decu treba od početka, od prvog treninga posle osnovne školice jedrenja, ‘bombardovati’ informacijama jer upijaju kao sunđer i uvek nas iznenade kako negde iz ‘malog mozga’ izvuku neku informaciju za koju mislimo da je se ni slučajno ne sećaju. Takođe mislim da im treba uporno ponavljati jer je ponavljanje majka učenja, a i deca su pa je neophodno ponavljati“.

Klipovi su, uz tehničku podršku Maje Yuill, postavljeni na Youtube kanalu Butterfly coaching i dostupni su svima.

„Moja ideja je da prođem redom najpre fiziku jedrenja, onda trim, zatim pravila i na kraju taktiku, a postavićemo i neke vežbe pilatesa koje mogu raditi sami u kućnim uslovima. Znanje mora biti dostupno svima i ja svoje skromno znanje želim podeliti. U svakom slučaju, slobodno delite link sa youtube kanala Butterfly coaching na koji postavljamo sve.

Takođe, tu je i kratki video sa balans klupom koju smo Bane (Branislav Erac, trener) i ja zajedno napravili po merama čamca i mislim da je svako može lako napraviti i vežbati kod kuće. Kod nas najčešće ne duva pa imamo problem deci objasniti važnost ravnog broda, a to nas onda ‘ubije’ kad se razduva, a ravan brod je esencija jedrenja“, zaključuje trener Radovan Drezga za Danas.

Inače, na kraju svake video lekcije, Drezga poručuje malim gledaocima da ostanu kod kuće, kao što se vidi i na printskrinu.

Youtube kanal onlajn škole jedrenja pogledajte OVDE.

(Danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com