fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

Ako duvate na palac, to će imati neverovatan efekat na organizam!

pancevo, beograd, novi sad

Ljudski organizam je veoma tajanstven, ponekad i čudan sistem.

Problem može nastati bukvalno iz vedra neba, i na taj način može i da se reši. A neki trikovi kontrole nad organizmom, jednostavno, zapanjuju. Evo nekih od njih:

Nelagodnost u grlu

Vruć čaj naravno da će biti od koristi, kao i ispiranje slanom vodom. Ali, postoji još jedan malopoznati način da se oslobodite nelagodnosti u grlu – potrebno je samo da počešete uho! Otolaringolozi tvrde da češkanje uha stimuliše završetke ušne školjke, stvarajući spazam mišića u grlu.

Smiriti živce.

Ako osećate da su vaši nervi na ivici, treba pothitno da se smirite, jednostavno umijte se hladnom vodom. Ona će vas naterati da na kratko vreme zadržite dah, i ohladiće nervne receptore. Telo počinje unositi kiseonik, i vaš nervni sistem se smiruje. Približno isti efekat ima i čaša hladne vode.

Strah od injekcije.

Nekim ljudima je teško prikupiti hrabrost kada treba da dobiju injekciju. Sledeći put, pre nego što vam medicinska sestra da injekciju, malo se nakašljite – ovo će pomoći odvlačenju pažnje od bolne procedure. Ipak, onoga ko vam daje injekciju, upozorite o svojoj manipulaciji.

Začepljen nos.

Uprite u nepce jezik, a prstima pritisnite deo iznad obrva. Nakon dvadesetak sekundi osećaćete se mnogo bolje.

Sprečiti ožiljke od opekotina.

Ako ste se opekli, nemojte žuriti za kesicom leda – jednostavno lagano pritisnite jagodicama prstiju na opečeno mesto. Na taj način, temperatura tog dela tela vratiće se normalnoj telesnoj temperaturi sporije, a samim tim, na prirodan način.

Zubobolja.

Ovaj trik će biti koristan za sve koji imaju osetljive zube. Ako osećate rastuću zubobolju, stavite kesicu sa ledom na dlan, a zatim je premestite na uvalu između palca i kažiprsta. Tamo prolaze nervni završeci kako ruku, tako i lica. Oni šalju mozgu odgovarajući signal, i bol se stišava.

Nervoza.

Poznata situacija: morate ići na neki poslovni ili privatni sastanak, oblačite se, spremate se, ali sve što osećate je neki čudan osećaj nervoze u stomaku i blago lupanje srca.

Zvuči čudno, ali da biste se smirili i vratili u normalu – pokušajte duvati na svoj palac. Jer je baš on odgovoran za takozvani živac lutalac – vagus nerv, koji je bukvalno veza izmedu tela i uma, odgovoran za naše “osećaje u stomaku”.

(Uspesnazena)

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.