fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

biljke koje izvlace vlagu, biljke protiv budji, biljke protiv vlage

Ove biljke čiste buđ i izvlače vlagu iz kuće

Saveti protiv buđi i vlage uvek su dobrodošli – evo kako sobne biljke mogu da pomognu!

Buđ na zidovima i vlaga u kući veliki su problemi koji nas posebno muče u zimskim danima, kad se i sušenje veša često obavlja u sobama.

To je i zdravstveni problem, pa zato treba primeniti sva moguća rešenja, a naročito ona prirodna i jeftina, poput biljaka koje upijaju vlagu. Sobne biljke su dragocene i zato što apsorbuju toksine, a pri svemu tome izgledaju lepo i obogaćuju nam prostor.

Istraživanja pokazuju da u prostorijama sa biljkama može biti između 40 i 60 odsto spora buđi i raznih bakterija. Ali nisu sve jednako efikasne pa zato predlažemo sledeće tri vrste.

Bršljan

Ne samo da bršljan uklanja buđ već upija i toksine kao što su formaldehid i benzen. On raste najbolje na jakom ali indirektnom svetlu i voli vlagu. Vodite računa o činjenici da je njegovo lišće otrovno za kućne ljubimce.

Ove cvetnice daju posebnu elegantnu notu domu zahvaljujući prelepim belim pupoljcima, dok lišće efikasno upija vlagu iz vazduha. Spatifilum će lepo uspevati čak i ako nema mnogo svetla, samo pazite jer je i njegovo lišće toksično za životinje.

Palme

Ako vas podsećaju na tropske predele, to je samo razlog više da njima ukrasite svoj dom, naročito u zimskim mesecima. Odlične su za kontrolu vlage u vazduhu, a najbolje za to su patuljasta i damska palma.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.