Šta je Wingwave tehnika / metoda? -

Šta je Wingwave tehnika / metoda?montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Ovu tehniku (metodu) ustanovili su i razvili psiholozi Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund. Svojom višegodišnjom praksom i radom u Hamburgu, došli su do ove metode koju su i zaštitili.

Kod ove metode reč je o koučingu, a polulatno je još nazivaju i “koučing emocija”, pošto je u ovoj metodi primarno vraćanje emocija u ravnotežu. Sav taj disbalans uslovljen je i nastaje zbog emocionalnih blokada, stresova, nekih preteranih navika, itd. Wingwave tehnika će vas vratiti u balans, jer će vam umanjiti anksioznost, napetost, emocionalne blokade, podići će vam energiju, osloboditi vam kreativne potencijale, brže i lakše ćete razmišljati i donositi odluke koje će maksimalno iskoristiti vašu predodređenost i vaš kavalitet.

Ako ste pomislili da je ovo psihoterapija, prevarili ste se, jer ne leči mentalne poremećaje (oboljenja). Wingwave tehnika namenjena je mentalno zdravim osobama koji su u određenim životnim segmentima “zapeli” ili oslabili. Pored toga, ona služi i onima koji žele da razviju nove obrasce ponašanja koji će njihovu kreativnost i druge kvalitete istaći i olakšati im život. Ova tehnika kombinuje NLP (neurolingvistička programiranja), bilaterarnu stimulaciju hemisfera (uvođenjem osobe budno u REM stanje), kao i kineziologiju (korišćenjem miostatičkog testa (O-ring test) sa kojim se uviđaju emocionalne blockade, a meri i uspešnost postignutog rezultata).

Ove seanse će vam pomoći ako imate problem sa snom i spavanjem. Česti su takvi problemi (simptomi) kod studenata, poslovnih ljudi kod kojih se zahteva maksimum u radu i rezultatima. Wingwave metodom rešićete se loših emocija, loših navika, konflikata u okruženju, ublažićete psihosomatiku (npr. mučnine ili već pomenute, probleme sa spavanjem), osvestićete i podići samopouzdanje, smirenost, opuštenost, sigurnost. Čak ćete se rešiti i nekih neracionalnih strahova (kao što je na primer odlazak kod lekara, strah od javnog nastupa, strah od letenja avionom, vožnja liftom, itd.).

Ono što treba napomenuti je da je svaka sesija individualna (dakle, radi se jedan na jedan sa praktičarem wingwave metode). Za obradjivanje jedne teme kod osobe rade se najčešće jedna do tri seanse (a svaka seansa traje po sat vremena). Ono sto je zanimljivo kod wingwave metode je da osoba ne mora da kaže i precizira problem tj. životnu temu koju želi da obradi, već se fokus stavlja na emocije i osećanja. U toku tretmana se govori veoma malo, a puna pažnja je na stanju kroz koje osoba prolazi. Takozvano “budno” REM stanje pomaže lakšoj obradi neprijatnih emocija i osećanja. A preporuka je da na seansu dođu samo oni koji su rešili i žele promenu tj. poboljšanje u životu, jer samo vaša istinska želja za promenom će i doneti promenu.

U samom terminu wingwave onaj početni deo reči “wing” odnosi se na zamah leptirovih krila. Prema teoretičaru haosa Edward Lorenza, zamah leptirovih krila na jednom kraju Zemlje može da izazove uragan na drugom kraju. Uslov da se to desi je u tačno utvrđeno vreme i mesto. Tačnije, kako pokreti očiju u REM fazi su brzi pokreti, tako su ih i poistovetili sa lepetom leptirovih krila, a uz tačne aspekte i osećanja koje stvara određen problem koji poseduje osoba nad kojom se vrši sesija. Dakle, ove metode mogu pokrenuti gomilu osećaja tj. doživljaja koje će odvesti osobu ka pozitivnom ishodu, takoreći, do pozitivne promene ponašanja.

Ovu tehniku možemo nazvati i “metodom mahanja”, jer osoba prati prst wingwave praktičara koji ga ubrzano pomera levo-desno. Takođe, u iste svrhe se u seansi primenjuje muzika koju osoba sluša.

Ovu metodu je zvanično priznalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.