fbpx
sladoled, spavanje, sladoled pred spavanje, nije dobro jesti sladoled pred spavanje

Zašto nije dobro jesti sladoled pre spavanja?

Tokom godina istraživanja su pokazala da preterano jedenje sladoleda može da dovede do povećanja kilograma, srčanih bolesti, a može i da naruši mikrofoloru digestivnog trakta. Ali to nije sve...

Nažalost, sada je otkriveno da postoji i još jedna negativna strana jedenja sladoleda, posebno ako volite da ga jedete uveče, pre spavanja, a to je da može da vam poremeti kvalitet sna.

Iako je potrebno sprovesti još mnogo istraživanja o povezanosti ishrane i sna, ova dosadašnja ukazuju na to da ono kako se hranimo utiče na to kako spavamo.

Jedno istraživanje posebno je pokazalo da ljudi koji se lošije hrane i koji unose više kalorija, posebno u obliku dodatih šećera, lošije spavaju.

sladoled, spavanje, sladoled pred spavanje

Nedavna istraživanja su potvrdila tu teoriju, dodati šećer glavni je krivac za loš san.

Telo u najkvalitetniji i najdublji san ulazi kada nam je telesna temperatura niska, a ako pre spavanja jedemo nešto s puno šećera, telesna temperatura je viša i teže padamo u dubok san.

Jedna vrsta sladoleda posebno je problematična. Radi se o sladoledu od čokolade. Uz sav taj šećer, on sadrži i kofein i teobromin – antioksidans koji deluje kao stimulans i drži nas budnim, piše Eat this.

Ako i nakon svega ovoga ipak ne želite da se odreknete sladoleda pre spavanja, pri kupovini obratite pažnju na deklaraciju i birajte onaj sladoled sa nižim udelom šećera.

(N1 Zg)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble