fbpx
svadja, muskarac i zena

Nisu prevara i novac: Oko čega se najčešće muškarci i žene svađaju

Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da se čak jedna trećina svađa oko grejanja tokom hladnih zimskim dana. Žene žele da pojačaju grejanje jer su zimogrožljivije, a muškarci su ti koji stalno smanjuju i isključuju grejanje.

Takvo ponašanje, ipak, nije samo hir. Naime, danski naučnici su 2015. godine utvrdili da je muškarcima najprijatnije kada je temperatura između 24 i 25 stepeni Celzijusa, a ženama je prijatno tek kada je temperatura oko 2,5 stepeni viša, jer su osetljivije na hladnoću.

Za to postoji i razlog, a reč je o hormonu estrogenu koji zgušnjava krv, što znači da je protok krvi malo sporiji kod žena nego kod muškaraca. Nivo ovog hormona je viši u vreme ovulacije, pa je ženama tada još hladnije nego inače.

Još jedan zanimljiv podatak do kojeg se došlo prilikom ovog istraživanja je da čak četiri od deset žena krišom od partnera pojačava grejanje u kući.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble