Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spasite omiljene sobne biljke koje propadaju, probajte trik sa ŠIBICAMA - | K-013 Portal
soban biljka, sibica

Spasite omiljene sobne biljke koje propadaju, probajte trik sa ŠIBICAMAČesto omiljene biljke uvenu iz nekih razloga. Njihovom propadanju mogu doprineti sitne štetočine, mušice ili nametnici koje je teško uočiti.

Postoji jednostavan trik koji omogućuje da se brzo oslobodite sitnih mušica, koje možda ni ne vidite golim okom, u posudama s cvećem.

Probajte ovaj metod, potrebno vam je samo nekoliko običnih šibica koje ćete jednostavno zabosti ‘naglavačke’ u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba posude, zatim zalijte biljku.

Nakon dva dana, zamenite šibice novim pa bi nakon još dva dana mušice trebale da nestanu. Ovo pomaže i kod tretiranja biljaka jer ih nećete morati zalivati insekticidima.

Fosfor i sumpor nalaze se u sastavu smese koja je na glavi šibica, koje potom prodiru u zemlju i pouzdano oslobađaju biljke od štetnih nametnika.

Još jedan savet, ako imate problema s pojavom gljivica, pokušajte s bakarnim novčićima. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke i bakar bi trebao uništiti sve gljivice, piše Atma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.