fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

predstava primadone, rada djurisic, tanja boskovic, irfan mensur, gde izaci

Predstava 'Primadone' 28. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Pančevo

Predstava "Primadone" u režiji Irfana Mensura a u kojoj igraju Tanja Bošković i Rada Đurišić odigraće se u sredu, 28. oktobra, u Dvorani Kulturnog centra Pančevo s početkom u 19.30 sati. Cena ulaznice 800 dinara.

Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u najboljim godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, ujedinjene su u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.

Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone s velikim uživanjem pevaju naglašavaju ove dramaturške vrednosti.

Ova predstava Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom Opsada Lenjingrada savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.