Premijera predstave Pančevke Alise Oravec „Ubili smo mamu, zamalo“ 5. novembra u SKC
ubili smo mamu zamalo, alisa oravec

Premijera predstave Pančevke Alise Oravec „Ubili smo mamu, zamalo“ 5. novembra u SKC
montekristo 0507


Premijera savremene plesne predstave Ubili smo mamu zamalo, Alise Oravec, biće izvedena 5. novembra u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Predstava Ubili smo mamu zamalo je master rad Alise Oravec na Institutu za umetničku igru pod mentorstvom Dijane Milošević, kojom autorka želi da pošalje poruku gledaocu kako vidi odnos Majke Prirode (Zemlje) i čoveka. Čoveka, za koga se Majka (kao svaka majka) bori da ga izvuče iz propasti i postavi na bolji put, stižu i druge opomene. Ako se budu aktivirale mnogo jače prirodne snage od čovekove, čovečanstvo gubi budućnost. Postoji još jedna obaveza čovečanstva, a to je da se probudi iz materijalnog sveta i produhovi svoju božansku prirodu u sebi. Tada će videti kako je čudesan i skladan život na Planeti Zemlji, naglašava Alisa Oravec.

„Neizvesno je šta se može desiti čoveku zbog promene klime na planeti Zemlji. Čovek i jeste izazvao katastrofalne promene, koje će mu doći glave ako se u skorije vreme ne usaglasi s prirodom. Nažalost, stanje je već jako alarmantno. Da li će čovek biti kažnjen zbog svog ponašanja? Da li čovek oseća Planetu Zemlju kao živo biće koje svakim danom ubija zarad svog komfornog života? Da li će ga Majka Zemlja zbaciti s trona industrijske i tehničke revolucije, ili je Majka Zemlja kao i svaka majka sažaljiva i svoje najlošije dete ipak pokušava da vrati na pravi put? Koliko će joj biti potrebno snage, strpljenja, pretrpljenih rana u ovoj borbi? Mogu li svetski lideri rešiti neki problem, ili će se papagajski ponavljati bez rešenja? Može li se čoveku probuditi svest i savest?“, navode autori,

Predstavu izvode Alisa Oravec, Aleksander Zain, Marija Tomić, Isidora Poledica, Miloš Janjić, Martin Marek, Ana Lipij. Interpretacija teksta Alisa Oravec, tekst Ubili smo mamu – Dragana Kožan, svetlo Aleksa Stojanović, ton Dejan Kolarski, kostim Tereza Veber Oravec, maska Sandra Veber, šminka Andrea Bisak.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble