fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kuvanje jaja, kako se kuvaju jaja, kuvana jaja

Profi kuvari ovako spremaju jaja: 1 trik da žumance bude savršeno meko

Iskusni kuvari kažu da tek kada naučite da pripremate jaja možete da kažete da tek donekle vladate kulinarskom veštinom. Iako mnogima ova namirnica deluje kao veoma laka za kuvanje, zapravo postoje neki mali trikovi kojima se profesionalci služe a koji prave ogromnu razliku.

Pa tako, dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu „mekoću“. Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari – na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.

Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i  odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.

Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku.Na ovaj način će žumance biti savršene „mekoće“, odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.