Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sjajan trik da otkrijete da li je MASLINOVO ULJE zaista kvalitetno - | K-013 Portal
maslinovo ulje

Sjajan trik da otkrijete da li je MASLINOVO ULJE zaista kvalitetnoKako da proverite da li je maslinovo ulje kvalitet? Stavite malu količinu u frižider. Ekstra devičansko maslinovo ulje zgusne se na hladnom. To je taj moćni trik.

Čisto ekstra devičansko maslinovo ulje je veoma zdravo zbog svojih antiinflamatornih svojstava, antioksidanata i dobrih masti. Ali mora biti čisto. Prema istraživanju američkog Dejvis centra za maslinovo ulje, oko 69 odsto uvezenih ekstra devičanskih ulja pomešano je sa jeftinijim uljima. Zbog toga su „kompromitovani“ i ne ispunjavaju visoke standarde kvaliteta, piše Dejli mejl.

Pošto su ekstra devičansko maslinovo ulje skupo, važno je šta kupujete. Uvek proveravajte sastojke. Čisto ekstra devičansko maslinovo ulje ne bi trebalo da sadrži nijedan sastojak osim maslinovog ulja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje je prirodno ceđen sok po prvi put od svežih, najkvalitetnijih maslina mehaničkim postupkom (obično ceđenjem). Mlado maslinovo ulje je najbogatije aromama, ukusom i prirodnim antioksidansima.

Da biste bili sigurni da je vaše ulje napravljeno od kvalitetnih maslina, kiselost ne bi trebalo da prelazi 0,5 odsto. Ako želite da proverite da li je vaše ulje dobrog kvaliteta, stavite veoma malu količinu u frižider. Ekstra devičansko maslinovo ulje se zgusne na hladnom. Kada ga stavite u frižider, trebalo bi da se zamuti i zgusne, a kada se zagreje ponovo da pređe u tečnost.

Pošto je maslinovo ulje najkvalitetnije kada je mlado, stručnjaci preporučuju da se koristi najviše godinu dana nakon proizvodnje, prenosi 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.