fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

07.12. - Opera "Služavka gospodarica" u Kulturnom centru

gde izaci pancevo, kulturni centar pancevo, opera sluzavka gospodarica

Opera "Služavka gospodarica" Đovanija Paizijelija u režiji Vladana Đurkovića odigraće se 7. decembra od 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Solisti: Igor Andrić, Petra Radulović, Nikola Ranđelović

Dirigent: Milan Apostolov

Reč reditelja:

Motiv za stupanje u brak uvek je mogao biti – ljubav ili korist, a ponekad i oba. Tema braka oduvek je bila predmet komedije – od davnina do danas. Koji su motivi devojke da uđe u zajednicu s drastično starijim čovekom? Čini mi se da ova veoma stara tema nikada nije bila aktuelnija nego danas. Svedoci smo činjenice da mlade devojke potpuno promene svoj izgled kako bi postigle ideal lepote, ali su takođe spremne da se transformišu u najkomplikovanije zveri u lovu na svoj plen. Njihov ulov je bogat moćan muškarac. Ovim odnosom dobijaju moć i novac koje nisu mogle dobiti po rođenju. Odnos takvog para je najčešće u komedijama predstavljen kroz sukob osobina supružnika, ali i kao promena uloga. Takve muškarce kažnjava njihova supruga i oni ostaju bez svega što imaju za dobrobit žene. Ovo je priča o tome kako Uberto gospodin postaje sluga. 

Na početku ove godine „Operosa” je u saradnji s partnerima započela projekat „[email protected]”, koji je podržala „Kreativna Evropa” Evropske Unije. 

Projekat „[email protected]” okuplja preko 50 talentovanih i mladih umetnika širom Evrope, koji nastupaju u 12 gradova širom Srbije, Crne Gore i Bugarske. Partner projekta u Srbiji je Zadužbina Ilije M. Kolarca. On je usmeren na podsticanje i promociju mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmenu kultura, pa je rad na ovoj operi zabavnog karaktera idealno sredstvo za takvo umetničko istraživačko putovanje.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.