Dani piva u Zrenjaninu okupili veliki broj posetilaca
dani piva zrenjanin

Dani piva u Zrenjaninu okupili veliki broj posetilaca

montekristo 0507


Dani piva u Zrenjaninu, 36. po redu, održani su tokom vikenda. Uprkos vremenskim prilikama i uz poštovanje epidemijskih mera Zrenjaninci i njihovi gosti uživali su na više gradskih lokacija.

Tradicionalni Dani Piva okupili su veliki broj posetilaca u Zrenjaninu tokom pet dana trajanja manifestacije. Uz poštovanje protivepidemijskih mera na više lokacija u gradu zainteresovani su imali prilike da učestvuju u raznovrsnom programu. Tokom dana organizovani su programi za decu, etno bazar, razgledanje gradom, dok je večernji program bio rezervisan za koncerte.

"Sve je bilo propraćeno sa puno posetilaca, imali smo posetioce i iz regiona. Mere bezbednosti su sprovedene kao i na ostalim manifestacijama, nismo imali nikakvih incidenata, što je najvažnije", ističe Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanina.

Najstariji ali i najpopularniji program manifestacije Dani piva jeste takmičenje u brzom ispijanju piva. Takmičenje se organizuje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovogodišnji pobednici su poznati Zrenjanincima, jer su i ranijih godina pobeđivali. Martin Kajtazi iz Bačke Palanke litru piva popio je za samo sedam sekundi i tri stotinke.

"Ovo je jubilarna trinaesta pobeda, naravno ne kačimo i dalje kriglu o klin", kaže Martin Kajtazi, pobednik takmičenja u brzom ispijanju piva.

Martina Trajković na Dane piva u Zrenjaninu dolazi iz Leskovca, za pobedu pola litre piva popila je za četiri sekunde i 19 stotinki.

"U Zrenjaninu na Danima piva je prelepo, zato i dolazim svake godine. Volim da dođem ovde ne samo zbog takmičenja nego zbog cele manifestacije koja je odlična", kaže Martina Trajković pobednica takmičenja u brzom ispijanju piva.

Posetioci Dana piva u Zrenjaninu imali su priliku da isprobaju razne vrsta piva koje je izložilo tridesetak proizvođača.

Manifestacija Dani piva nastala je 1986. godine u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu, nakon prošlogodišnje pauze na radost posetioca ponovo je održana. Najupornije pivopije čak ni kiša koja je povremeno padala nije zaustavila da dođu na manifestaciju.

(rtv)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.