Glumica Vesna Trivalić dobitnica nagrade „Mija Aleksić”
vesna trivalic, nagrada mija aleksic

Glumica Vesna Trivalić dobitnica nagrade „Mija Aleksić”
montekristo 0507


Glumica Vesna Trivalić dobitnica je nagrade "Mija Aleksić - biti glumac" za 2021. godinu, koju dodeljuju Opština Gornji Milanovac i milanovački Kulturni centar na manifestaciji "Dani Mije Aleksića".

Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume, a Vesnu Trivalić za ovogodišnjeg laureata predložili su raniji dobitnici priznanja glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić i Gordan Kičić.

Vesni Trivalić nagrada će biti uručena tokom manifestacije "Dani Mije Aleksića", koja je počela 30. avgusta i traje do polovine oktobra.Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar zajednički organizuju manifestaciju "Dani Mije Aleksića" u čast glumca Milosava Mije Aleksića (1923-1995), koji je rođen u selu Gornja Crnuća kod Gornjeg Milanovca.

"Mija Aleksić je slavnom glumačkom karijerom zadužio zavičaj da mu se na adekvatan način oduži i da kroz festivalsku manifestaciju stalno obnavlja sećanje na njega, a ujedno da na buduće generacije prenese taj neverovatni životni i glumački duh koji ga je pratio i koji je ukorenjen u kulturnom nasleđu srpskog naroda", rekao je direktor Kulturnog centra Dragan Arsić.

Tokom Dana Mije Aleksića, biće emitovano više filmova, prikazano nekoliko pozorišnih predstava, a planirani su i koncerti, promocije knjiga, likovne radionice i izložbe filmskih plakata.

(Beta)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble