Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izložba slika "Paja Jovanović: Figura - od portreta do alegorije" u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal
paja jovanovic, narodni muzej pancevo, noc muzeja

Izložba slika "Paja Jovanović: Figura - od portreta do alegorije" u Narodnom muzeju Pančevo


U sklopu manifestacije Muzeji Srbije – "Muzeji za 10" 2022. godine, čiji je slogan - Moć muzeja, Narodni muzej Pančevo organizovao je u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Gradskim muzejem Vršca, izložbu slika čuvenog Paje Jovanovića.

Autori izložbe su Isidora Savić, kustos istoričar umetnosti Muzeja grada Beograda, Dimitrije Jovanov i Damir Prašnikar, kustosi istoričari umetnosti Narodnog muzeja Pančevo.

Izložba nosi naziv “Paja Jovanović: figura – od portreta do alegorije”, a svečano otvaranje izložbe zakazano je za subotu 14. maj u 19 časova. Na svečanosti otvaranja nastupiće orkestar iz Novog Sada “Novosadski Brass Quintet”, koji će fanfarama najaviti otvaranje izložbe.

Publika će biti u prilici da pogleda izbor dela Paje Jovanovića koja nisu često bila u fokusu pažnje sire javnosti iz zbirki Legata Paje Jovanovića u sklopu Muzeja grada Beograda, Gradskog muzeja Vršca kao i Narodnog muzeja Pančevo.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...