Koncert posvećen kreatoru Balestri u Narodnom pozorištu
narodno pozoriste u beogradu, koncert balestra

Koncert posvećen kreatoru Balestri u Narodnom pozorištu

Koncert „Opera, balet i moda – Beograd s ljubavlju Renatu Balestri“, posvećen italijanskom modnom kreatoru „za sve što je uradio prethodnih 25 godina za Srbiju“, biće održan 18. septembra (20:00) na velikoj sceni Narodnog pozorišta, saopštili su danas organizatori.

Agencija Fabrika i Narodno pozorište najavili su da će trodelni koncert činiti odlomci iz baleta „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog, Balestri omiljene arije i modni performans sa kostimima koje je kreirao za operu „Pepeljuga“, a na čelu orkestra nacionalne kuće biće gostujući dirigent Jakopo Sipari Di Peskaseroli iz Italije.

Najpre će sa segmentima „Labudovog jezera“, u koreografiji Konstantina Kostjukova, nastupiti prvaci baleta Narodnog pozorišta Bojana Žegarac i Jovan Veselinović, a u drugom delu arije izvode sopranistkinje Đulija Bolkato iz Italije, Karolina Lopez Moreno iz Nemačke, Jasmina Trumbetaš i Sanja Kerkez, kao i mecosopranistkinja Jadranka Jovanović.

Organizatori su saopštili da prvi i treći deo koncerta „Opera, balet, moda – Beograd s ljubavlju Renatu Balestri“ povezuju „spektakularni kostimi Balestre koje je radio za Narodno pozorište“.Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.