Miloš Biković novi predsednik Grupacije kinematografije PKS -
milos bikovic, grupacija kinematografije pks

Miloš Biković novi predsednik Grupacije kinematografije PKS
montekristo 0507


Glumac i producent Miloš Biković novi je predsednik Grupacije kinematografije Privredne komore Srbije (PKS), saopštila je danas PKS.

Biković je na toj poziciji zamenio kolegu Dragana Bjelogrlića.

„Počastvovan sam što sam izabran za predsednika Grupacije kinematografije i drago mi je što me je predložio dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Bjelogrlić“, izjavio je Biković.

On je istakao da veruje da će u narednom periodu moći da se osloni na svoje iskustvo i da će uz saradnju sa starijim kolegama doprineti poboljšanju i unapređenju srpske kinematografije, kako za filmske radnike tako i za i kulturu uopšte.

Biković je dodao i da se nada da će posledice po bioskope i distributere, izazvane pandemijom korona virusa, uskoro biti ublažene i da će, uz podršku struke i institucija, uspeti da održe poslovanje.

U saopštenju se navodi da je od osnivanja 2014. godine Grupacija kinematografije PKS zajedno sa strukovnim udruženjima i asocijacijama aktivno učestvovala u donošenju Uredbe o podsticajima, izradi novog Zakona o audiovizuelnoj delatnosti i uspešno sarađuje sa Filmskim centrom Srbije.

Kako je ocenjeno, uspešnom saradnjom sa Ministarstvom kulture i informisanja i svim drugim relevantnim institucijama Grupacija kinematografije je u velikoj meri doprinela jačanju srpske kinematografije.

(Beta)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble