Nova knjiga Siniše Jankovića: Kako je jedna ceduljica srušila MUP -
sinisa jankovic, kako je jedna ceduljica srusila mup

Nova knjiga Siniše Jankovića: Kako je jedna ceduljica srušila MUPPančevac Siniša Janković objavio je drugu knjigu pod nazivom "Kako je jedna cedulјica srušila MUP".

Publikacija je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavlјivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija. Ovo je drugi deo edicije koja je započeta naslovom Oči u oči sa političkom korupcijom.

Izdavač publikacije je pančevačka organizacija Institut za istraživanje korupcije Kareja.

„Pokušao sam da sa više aspekata osvetlim političku korupciju. Ova studija smešta je u širi društveni kontekst kao odraz njenog uticaja na vladavinu prava“, objašnjava autor Siniša Janković.

„Za tu, na prvi pogled suvoparnu temu, opredelio sam se sagledavši njen aktuelni društveni, ali ne zanemarujući ni naučni značaj. Ipak, teorija će ostati u drugom planu. Time ne umanjujem njen značaj, već je ostavlјam onima koji o njoj više znaju.“

Urednik publikacije je dr Predrag Petrović programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP). Stručni konsultant je Zlatan Vulić, nekadašnji tužilac i inspektor privrednog kriminaliteta, sada advokat. Partneri na realizaciji projekta su i organizacije Narodni Parlament iz Leskovca i Građanska akcija Pančevo.

O autoru:

Siniša Janković je policijski inspektor u penziji. U MUP-u je radio 31 godinu, najduže najduže na poslovima suzbijanja privrednog kriminaliteta. Bio je član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 sporne privatizacije. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Novi Pazar, bio asistent na predmetu privredni kriminalitet.

sinisa jankovic, kako je jedna ceduljica srusila mup

Sada je predsednik UO Udruženja Institut za istraživanje korupcije Kareja.

Autor je više radova iz oblasti političke korupcije, kao i dve knjige iz ove oblasti, Oči u oči sa političkom korupcijom i knjige Kako je jedna cedulјica srušila MUP.

(K-013)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti