Svečano uručene nagrade „Zlatna značka“ za doprinos razvoju kulturne delatnosti
nagrada zlatna macka, scena rasa plaovic

Svečano uručene nagrade „Zlatna značka“ za doprinos razvoju kulturne delatnosti
montekristo 0507


Na sceni „Raša Plaović“ narodnog pozorišta svečano su uručene nagrade „Zlatna značka“ i to 46. put, kao i posebne povelje.

Dodeljeno je 50 zlatnih znački, vrednog priznanja koje zajedno dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.

Dodela nagrade je realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a stručni žiri radio u sastavu prof. Milovan Vitezović (predsednik), književnik, članovi – Marija Bišof, književnica i urednica, Božica Velousis, spisateljica, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik i Olga Milojević, menadžerka u kulturi.

Nagrada se sastoji od pozlaćene značke i povelje, a među 50 dobitnika nalaze se, između ostalih filmski autor Stefan Dimitrije Dimić (Sremski Karlovci), spisateljica Vesna Kaćanski (Novi Sad), akademski slikar Mirko Kovačević (Prislonica), umetnici iz Beograda – književnik Ivan Lalović, muzičar Srđan Marjanović, vokalna umetnica Milica Milisavljević Dugalić, glumac i pantomimičar Marko Stojanović, glumica i spisateljica Iva Štrljić, i mnogi drugi.

Poznata glumica, koja igra u mnogim domaćim TV serijama Iva Štrljić podelila je na svom Facebook profilu utiske o dobijanju ove nagrade.

„Nagrada Zlatna značka za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture, koju sam juče dobila, na poseban način je ukrasila moj dosadašnji rad i učinila me izuzetno zadovoljnom i ispunjenom najlepšim osećanjem“, navela je glumica, ćerka poznatog glumca Milana Štrljića.

„Nagrada mi je potvrdila da sam do sada na pravi način koračala životom umetnika, što nije uvek jednostavno i pokazala mi da kvalitet, dobar sadržaj, trud, istrajnost, talenat i pošten, besprekorno profesionalan odnos prema poslu, bivaju prepoznati, pohvaljeni i nagrađeni“, navela je dramska umetnica, te zahvalila Kulturno – prosvetnoj zajednici Srbije i predsedniku žirija književniku i scenaristi Milovanu Vitezoviću.

Izvršni odbor KPZS doneo je odluku da se dodele i tri Povelje i to Kanadsko-srpskom dobročinstvu „Jovan Dučić“ književnom časopis,u „Ljudi govore“, i Srpskoj TV Toronto.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble