Završni koncert Barokne radionice 11. marta u Muzeju -

Završni koncert Barokne radionice 11. marta u Muzeju

U sredu 11. marta, u Narodnom muzeju u Pančevu s početkom u 19 časova studenti i profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, članovi ansambla Beogradski barok i profesori Muzičke škole Josip Slavenski zajedno izvode završni koncert Barokne radionice 2020.

Združeni ansambl predavača i polaznika radionice će izvesti remekdela italijanskog baroknog majstora Antonija Vivaldija. Program čine instrumentalna i vokalno-instrumentalna dela čuvenog autora, kompozicije koje odlično predstavljaju Vivaldijevo stvaralaštvo, te posebno koncertantni žanr koji je bio veoma popularan u Evropi početkom 18. veka. Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da čuje izvođenje Vivaldijevih dela u zvučno bogatom ansamblu i u kombinaciji savremenih i kopija istorijskih instrumenata. Kao solisti će nastupiti Karolina Beter (blok flaute) i Ana Cvetković-Stojnić (koloraturni sopran). Ulaz na koncert je slobodan.

Na inicijativu članova ansambla Beogradski barok, kao eho obeležavanja 80 godina od osnivanja fakulteta i muzičke škole pri fakultetu, i povodom 15 godina od osnivanja ansambla Beogradski barok, 2018. godine Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i MŠ Josip Slavenski obnovili su Baroknu radionicu koju je započeo i dugi niz godina vodio g. Predrag Novović (1936–2016), ujedno i osnivač ansambla Beogradski barok.

Ova važna obrazovna aktivnost prestavlja rad na repertoaru koji obuhvata muziku 17. i 18. veka a sastoji se iz predavanja, praktične nastave i koncerata koje zajedno izvode polaznici i predavači Barokne radionice.

Učešće u radionici je potpuno besplatno.

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com