Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetska rokenrol vest broj 1: U Peperse se vraća Džon Frušante - | K-013 Portal

Svetska rokenrol vest broj 1: U Peperse se vraća Džon Frušante


pancevo, beograd, novi sad

Bend Red hot čili pepers objavio je večeras da se posle 10 godina razišao sa gitaristom Džošom Klinghoferom i da se vraća muzičar kog je Klinghofer zamenio ― Džon Frušante.

„Džoš je divan muzičar kojeg poštujemo i volimo“, napisali su Pepersi na Instagramu, preneo je časopis „Rolingstoun“.

„Veoma smo zahvalni na vremenu provedenom sa njim i svemu onom što je podelio sa nama. Takođe, sa velikim uzbuđenjem i punim srcem, objavljujemo da se Džon Frušante vraća u bend“.

Ovo je treći Frušanteov dolazak u bend. Prvi put se Pepersima pridružio 1988. godine nakon smrti gitariste Hilela Slovaka. Frušante se svetu predstavio na albumu iz 1989. godine „Mother’s Milk“, a potom i na remek-delu iz 1991. godine „Blood Sugar Sex Magik“. I pored enormnog uspeha, Frušante je napustio bend usred turneje.

Šest godina kasnije, ponovo se pridružio bendu svirajući na albumima „Californication“ 1999. godine, „By the Way“ iz 2006. i „Stadium Arcadium“ iz 2009. godine. U septembru iste godine napustio je bend, a tada ga je zamenio Džon Klinghofer koji je svirao na dva studijska albuma ― „I’m With You“ iz 2011. i „The Getaway“ iz 2016. godine.

Pepersi su u tom sastavu održali i koncert u Srbiji 2007. godine, pred oko 80.000 gledalaca.

(Sputnjik , foto: Paul Bergen)pancevo, beograd, novi sad

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...