Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Google Photos više neće nuditi neograničeno skladištenje fotografija - | K-013 Portal
google photos

Google Photos više neće nuditi neograničeno skladištenje fotografijaGoogle Photos od 1. juna više neće nuditi neograničeno skladište za fotografije visoke rezolucije, koje je bilo dostupno svim korisnicima.

Oni koji koriste Google Photos za skladištenje fotografija, biće ograničeni na 15GB ukupnog besplatnog skladišta, a u taj limit će biti uračunate i fotografije iz e-mail, Google documents i sve drugo što je uskladišteno na Google Drive.

Ukoliko ne žele da počnu da plaćaju Google-u za korišćenje skladišta za Google Photos, korisnici će morati da naprave neke izmene u planu skladištenja fotografija koje kreiraju svojim telefonima.

Fotografije i video klipovi, koji se na Google Photos uploaduju pre 1. juna neće se računati u okviru limita od 15GB.

Korisnicima se preporučuje da izmene podešavanja na telefonu, kako bi se prestalo sa automatskim backupom fotografija u Google Photos.

Neki drugi servisi nude svoje opcije za skladištenje fotografija, ali do sada je samo Google Photos nudio neograničen prostor za skladištenje fotografija i videa.Shutterfly nudi neograničen prostor za fotografije, ali ne i video.

Ukoliko ste Amazon Prime član, imate mogućnost da skladištite neograničene fotografije i do 5GB videa na Amazon Photos.
Microsoft nudi svima 5GB besplatnog prostora na OneDrive-u, dok Microsoft Office 365 pretplatnici imaju do 1TB skladišta za fotografije.

Pored toga, Adobe Photoshop pretplatnici u zavisnosti od plana pretplate, imaju na raspolaganju do 1TB i 100GB prostora za fotografije i video.

Vlasnici aktuelnih Google Pixel telefona će imati neograničeno skladište za fotografije visoke rezolucije i nakon 1. juna. Ovo se neće odnositi na Pixel 5a i Pixel 6, kada se ovi modeli budu pojavili na tržištu.

U nedavnoj blog objavi, Google Photos direktor Endi Abramson je istakao da je kompanija obračunala da 80 odsto Google Photos korisnika neće dostići limit od 15GB u periodu od tri godine.

Google nudi korisnicima peronalizovane procene kada mogu da očekuju da popune svoj limit od 15GB, a korisnicima će davati i pravovremena obaveštenja kako se budu približavali svom limitu. Pored toga, tu je i funkcija koja korisnicima pomaže da se otarase fotografija koje ne žele.

(Benchmark)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.