Gugl imenovao predstavnika u Srbiji -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, gugl, google, srbija

Gugl imenovao predstavnika u Srbijimontekristo 0507


Kompanija Gugl (Google) odredila je svog predstavnika u Srbiji, saopštio je danas Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U skladu sa zakonom, tom predstavniku se, uz kompaniju Gugl, odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti po svim pitanjima u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kako bi se obezbedilo poštovanje zakona.

U saopštenju se dodaje, da se Poverenik, na inicijativu SHARE fondacije, upoznao kompaniju Gugl sa njihovom obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon što ih je Poverenik detaljno upoznao sa pravnim režimom zaštite podataka o ličnosti u našoj zemlji, kompanija Gugl je u četvrtak, 21. maja, pismeno odredila svog predstavnika u Srbiji - kancelariju BDK advokati.

Poverenik je zahvalio kompaniji Gugl što je, kako se navodi, pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.