Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kina limitira igranje igrica za maloletnike na sat vremena - | K-013 Portal
limit igranja igrica za maloletnike kina

Kina limitira igranje igrica za maloletnike na sat vremenaGejming kompanije u Kini moraće da ograniče maloletnicima igranje igrica petkom, vikendom i praznicima na jedan sat dnevno, izveštava državna novinska agencija Sinhua.

Nova pravila o limitiranju vremena koje će maloletne osobe moći da provedu igrajući onlajn igrice objavila je Nacionalna uprava za medije i izdavačku delatnost kao odgovor na rastući problem ove vrste zavisnosti, prenosi Rojters.

Regulator je propisao da će igrači mlađi od 18 godina moći navedenim danima da igraju igrice u periodu od 20 sati do 21 čas po lokalnom vremenu, a kompanijama za onlajn igrice biće zabranjeno da im pružaju gejming usluge u bilo kojoj formi van tih termina.

Pored toga, firme koje se bave ovom delatnošću moraće da obezbede sisteme za proveru identiteta korisnika i verifikaciju njihovog pravog imena.

Kina je ranije ograničavala ukupno vreme koje maloletnici mogu da provedu na platformama za onlajn igrice na tri sata tokom praznika i na 90 minuta drugim danima.

Nova pravila dolaze usred sveobuhvatnog pooštravanja regulative i kontrole Pekinga nad kineskim tehnološkim gigantima, kao što su Alibaba i Tencent, koje je unervozilo investitore i pokosilo cene kineskih akcija kojima se trguje u zemlji i inostranstvu.

Iz Nacionalne uprave za medije i izdavačku delatnost, koja reguliše tržište video igara u Kini, takođe su rekli agenciji Sinhua da ce pojačati učestalost i intenzitet kontrola nad gejming kompanijama kako bi utvrdili da li se poštuju vremenska ograničenja kao mere u okviru sistema za borbu protiv zavisnosti.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.