Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova rekordna vrednost bitkoina - 38.000 dolara - | K-013 Portal
vrednost bitkoina

Nova rekordna vrednost bitkoina - 38.000 dolaraNezapamćena jagma investitora za kriptovalutama se ne smiruje, što potvrđuje novi uzlet bitkoina koji je dostigao novi istorijski rekord od 38.000 američkih dolara, čime je ukupnu vrednost tržišta vitruelnog novca probila iznos od 1.000 milijardi dolara.

Prema podacima sajta Koin Metriks, najstarija i najveća svetska kriptovaluta trgovala se jutros oko 7 časova po istočnoameričkom vremenu na nivou od 38.080 dolara, samo nekoliko sati nakon što je premašila nivo od 37.000 dolara, prenosi televizija CNBC.

Bitkoin je je na dnevnom nivou ojačao za sedam odsto, dok od početka 2021. godine beleži rast od oko 30 procenata. U poslednjih 12 meseci mu je cena porasla za skoro 370 procenata.

Vrednost celokupnog tržišta kriptovaluta, na kojem se osim bitkoinom trguje i drugim digitalnim novčićima poput etreuma i tetera, prvi put je danas premašila bilion dolara, prema podacima Koinmarketkap portala, dodaje CNBC.

Bitkoin je daleko najdominantnija kriptovaluta, sa tržišnom vrednošću od preko 700 milijardi dolara.

Vrtoglavi rast cene bitkoina pripisuje se brojnim faktorima, između ostalog i većoj kupovini velikih institucionalnih investitora, među kojima je, na primer, investicioni magnat Pol Tjudor Džons.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.