Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pošta Srbije pokrenula projekat zaštite građana od onlajn prevara - | K-013 Portal
posta srbije, zastita od prevara, onlajnj prevare

Pošta Srbije pokrenula projekat zaštite građana od onlajn prevaraJavno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je danas da je pokrenulo projekat onlajn bezbednosti koji ima za cilj edukaciju gradjana u vezi sa prepoznavanjem i zaštitom od prevara u digitalnom okruženju.

„Pošta je ovim projektom postala jedna od prvih kompanija u zemlji koja je na proaktivan način pristupila problemu rastućeg broja pokušaja onlajn prevara čija su meta korisnici različitih usluga“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, imajući u vidu da sa razvojem internet poslovanja raste i broj prevara kojima počinioci pokušavaju da različitim metodama zloupotrebe lične i bankovne podatake gradjana, cilj ovog projekta „Pošte Srbije“ kao društveno odgovorne kompanije je da edukuje i pomogne gradjanima u domenu prepoznavanja i zaštite od prevarnih pokušaja.

Zbog toga je, kako se navodi, pokrenuta nova stranica na korporativnom sajtu“Pošte Srbije“ pod nazivom „Onlajn bezbednost“, na kojoj su detaljno opisane i ilustrovane tipične onlajn prevare, dati su odgovori na to kako korisnici da prepoznaju da su meta pokušaja prevare i kako da se zaštite.

Data su i uputstva kako i kome gradjani da se obrate ukoliko primete pokušaj onlajn prevare, ili su bili njegova meta. Stranica sa savetima za onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije dostupna je na linku: https://posta.rs/lat/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx i predstavlja deo šireg edukativnog programa na kom će Pošta saradjivati sa nacionalnim CERT-om i RATEL-om.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.