Štampani reklamni materijali zbog kojih će svi čuti za vaš brend -

Štampani reklamni materijali zbog kojih će svi čuti za vaš brend

Nije više tajna da se iza uspešnog poslovanja krije mnogo rada i truda i kreativna reklama. Postoji izvesna polemika oko toga da li u digitalnoj eri tradicionalni reklamni materijali još imaju učinka.

Ukoliko vam je stalo do toga da za vaše proizvode svi čuju, te da proširite mrežu svojih klijenata, onda ste sasvim sigurno isprobali većinu marketinških metoda, kako tradicionalnih tako i digitalnih. U ovom tekstu osvrnućemo se na pozitivne efekte štampanih reklama.

Zbog čega treba da koristite promotivni materijal?

Uprkos tome što živimo u doba kada se čini da se sve važno događa na Internetu, štampani materijal je i dalje važan sastavni deo potrošačkog iskustva. Hiljadama godina unazad koristimo papir, tekstil i druge materijale, a čitanje sa njih pruža nenadoknadiv osećaj. Jednostavno je: dok brošuru možemo prelistati, majicu obući, olovku ili notes držati u rukama, sve to je nemoguće sa objavom na Fejsbuku, na primer, ili sa elektronskom poštom. Zbog toga mnogi danas i dalje koriste rokovnike, planere, priručnike.

Marketniška moć štampane reklame je velika, bez obzira na to koje materijale koristite. Predstavićemo vam nekoliko efektnih i upotrebe vrednih promotivih predmeta koji će značajno poboljšati vaše poslovanje.

Brošure, priručnici, flajeri

Pažljivo odabrana poruka odštampana zajedno sa vašim logom i nazivom brenda na flajeru kome dodate i vaučer za popust definitivno je način da privučete pažnju prolaznika. Razlog zbog kog „dejstvo“ letka ne zastareva jeste upravo u pozivu na akciju koji šaljete svakom ko uzme flajer u ruke. Vaš glavni zadatak sastoji se u tome da pronađete pravi moto koji verno opisuje vašu ponudu i usluge i koji se lako pamti.

U brošurama ćete imati više prostora za predstavljanje svojih proizvoda, kao i načina na koji poslujete, vašu poslovnu etiku i zaposlene. Kao i kod flajera, ali i svih drugih štampanih medija između ostalog, i ovde će od presudnog značaja biti dizajn. Angažujte profesionalce koji će uraditi nekoliko predloga za vaše brošure, izaberite onu koja vam se najviše dopada, a onda ih postavite svuda: na pultovima u svojim kancelarijama, stalku ispred vaše firme, podelite ih poslovnim partnerima i saradnicima.

Štampani priručnici i uputstva su takođe zgodan način da se oglasite. Kada klijentima ponudite rešenje za neki problem ili instrukcije da pokrenu uređaj, sklope neki koristan predmet, sasvim izvesno će zapamtiti da su to uradili zahvaljujući vašim stručnim savetima. Premda je u vreme moderne tehnologije lako doći do tutorijala i detaljno opisanih uputstava na Internetu, činjenica je da ćete koristeći štampani priručnik biti pošteđeni kilometarskog skrolovanja po ekranu. Da ne zaboravimo – imaćete slobodne ruke da sprovedete svaku instrukciju u delo.

Kancelarijski materijal

Olovke, notesi, rokovnici, različite agende i ostali kancelarijski materijal su reklama sa dugim vekom trajanja. Bilo da odštampate svoj logo na olovkama koje će koristiti vaši zaposleni ili ćete ih pokloniti saradnicima i kupcima, činjenica je da će svako ko je koristi stalno imati naziv vaše firme pred očima.

Isto važi i za sav ostali kancelarijski pribor. Pored toga što ćete obradovati besplatnim poklonom svoje klijente, istovremeno ćete obezbediti sebi celogodišnju reklamu. Rokovnici sa planerom za određenu godinu ili pak sa kalendarom za dve godine su u tom smislu izuzetno korisni i vredni. Možete ih podeliti u svakoj prilici, na godišnjem sastanku rekapitulacije zajedničkog uspeha i poslovanja ili pak na bilo kom drugom susretu.

Da bi ste se istakli, izaberite klasičan dizajn – jednobojni jednostavni dezen oplemenite duhovitom ili originalnom porukom ili se pak opredelite za ekscentrične korice koje će biti uočljive na svakom sastanku.

Reklamne majice

Štampana poruka na majicama je definitivno jedan od popularnijih načina da reklamirate svoj brend. Pored brošura, vizit kartica, flajera, olovaka, ne treba zaboraviti da je tekstil još jedan od materijala sa velikim promotivnim potencijalom. Slično kao i sa kancelarijskim priborom, i štampani tekstil može dvostruko poslužiti promociji vašeg poslovanja. Majice, košulje, pantalone sa vašim logom mogu biti odlična uniforma zaposlenih radnika, ali i savršen poklon za klijente i saradnike. Poigrajte se dezenima i modelima, osmislite kreativnu poruku i slogan i samo posmatrajte kako vaš brend dobija sve više pažnje.

Torbe, novčanici, cegeri

Prilagođene štampane torbe, novčanici, pa i cegeri, moćan i višekratan alat za oglašavanje brenda i trebalo bi ih uključiti u vašu promotivnu kampanju. Možete ih koristiti u svojim prodavnicama, na sajmovima, različitim javnim događajima, poslovnim sastancima i seminarima.

Torbe su funkcionalan poklon koji je u trendu, a ako se potrudite da vaša poruka na njoj bude zabavna, onda ste već osigurali da ih vaši klijenti ili saradnici zadrže. To je zapravo ono što želite postići – da steknete gomilu zadovoljnih mušterija koji zahvaljujući vašoj promotivnoj torbi ili cegeru besplatno reklamiraju vaš brend gde god da se nalaze.

Satovi i kalendari

Poput agendi sa planerom, satovi i kalendari su takođe odličan način da promovišete svoj biznis. Možete birati između stonih i zidnih varijanti, različitih dezena, modela i dizajna. Imajte u vidu da su ovo predmeti na koje ljudi često obraćaju pažnju. Kada su u pitanju kalendari, oni će stajati u kancelarijama ili pak porodičnim domova vaših klijenata čitavu godinu. Svaki put kada pogledaju na sat ili kalendar, ugledaće i vaš logo ili poruku. Ima li lakšeg načina reklamiranja od ovog?

Ne zaboravite na internet marketing

Dok razvijate svoje marketinške strategije i birate na kojim predmetima ćete odštampati svoju reklamu, nemojte zanemariti značaj digitalnog marketinga. Uporedo sa promovisanjem svojih proizvoda kroz brošure, kalendare, olovke, štampane majice ili torbe, radite na onlajn oglašavanju. Aktivirajte se na društvenim mrežama, angažujte stručnjake za SEO, ali i sami naučite osnove SEO optimizacije, konsultujte se sa marketarima o načinima na koje možete unaprediti svoje poslovne ideje i prodaju. Možete se malo više posvetiti blog sekciji na svom sajtu tako što ćete jednom sedmično objavljivati korisne tekstove i ponuditi detaljna i praktična rešenja za probleme koje mogu imati vaši klijenti. Poslednjih godina je sve popularnije snimanje video tutorijala, te snimanjem uputstava takođe možete značajno povećati broj posetilaca na svom sajtu i pratilaca na društvenim platformama.

Udruženo delovanje strategija internet i tradicionalnog marketinga pokazalo se kao proveren recept za uspešno poslovanje. Jedan od odličnih primera takve kombinacije jeste organizovanje onlajn takmičenja na društvenim mrežama, gde su nagrade, primera radi majice, torbe ili pak notesi sa vašom štampanom porukom. Na ovaj način podstičete svoje klijente, sadašnje i potencijalne kupce, da se aktiviraju na Internetu, podele vaš poziv ili nagradnu igru, urade neki zanimljiv zadatak da bi osvojili uvek koristan novčanik, torbu ili neki od vaših proizvoda. Svi ovi koraci znače razvijanje vašeg biznisa, kao u onlajn tako i u oflajn svetu.

(S. Stanković)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.