Viber: Nestajuće poruke od sada dostupne i u Srbiji -
Viber, nestajuće poruke

Viber: Nestajuće poruke od sada dostupne i u Srbijimontekristo 0507


Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je da je dugo očekivana funkcija "nestajućih poruka" sada dostupna i u svim ličnim četovima.

Kako je navedeno u saopštenju, nova funkcija će omogućiti korisnicima dodatno upravljanje nad razmenjenim informacijama.

Prethodno je bila na raspolaganju samo u tajnim četovima, dok će od sada svaki korisnik moći da podesi vremensko odbrojavanje pri slanju tekstualnih, foto, video ili bilo kojih drugih fajlova na nekoliko sekundi, minuta, sati ili čak i dana.

Automatsko odbrojavanje do samouništenja naznačenog sadržaja biće započeto čim primalac pregleda poslatu poruku.

Važnost nestajućih poruka za bilo koji čet "1-na-1" dodatno afirmiše Viberovu poziciju kao najbezbednije aplikacije za razmenu poruka na svetu, navodi se u saopštenju.

Da bi kreirao nestajuću poruku, korisnik bi trebao da: pritisne ikonicu časovnika na dnu ekrana na kome su prikazani četovi i odredi period samouništenja poruke, otkuca poruku i prosledi je primaocu.

Kroz seriju prvenaca na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju "brišućih poruka" u svim svojim četovima već 2015, standardnu enkripciju sa-kraja-na-kraj 2016, kao i skrivene i tajne četove 2017. godine.

U okviru svoje stalne posvećenosti obezbeđivanju privatnosti svojih korisnika, Viber objavljuje uvođenje nestajućih poruka i u običnim četovima.

Pomoću ove nove funkcionalnosti, svi korisnici će moći da razmenjuju različite vrste informacija koje će se samouništavati po završetku odbrojavanja.

Funkcija takođe sadrži pametno upozorenje korisnika u slučaju skrinšotovanja poruka od strane primalaca.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.