Agencije još ne prodaju aranžmane za Grčku
putovanje u grcku, grcka leto, letovanje u grckoj

Agencije još ne prodaju aranžmane za Grčku
montekristo 0507


Interesovanje putnika za Grčku, posebno onih koji prošle godine nisu iskoristili svoja letovanja je veliko, ali u domaćim agencijama za sada još nema prodaje aranžmana.

Kako za Politiku objašnjava Ljubiša Nešovanović, vlasnik agencije "Robinzon", najave u našim medijima su poprilično populističke, a zanemarujemo činjenicu da Grci i dalje ne izlaze iz kuća.– Mi imamo otvorene granice i prema Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, ali putovanja nema. Grčka i Turska ovih dana imaju najgoru situaciju sa brojem zaraženih do sada i svima je jasno da epidemija određuje tok svega, pa i turizma. Uz sve podatke očekujem da će putovanja u Grčku sopstvenim prevozom krenuti početkom juna, autobusom sredinom juna, dok bi čarteri mogli da krenu krajem tog meseca – smatra Nešovanović.

On dodaje da je za grčki turizam najvažniji datum Uskrs kada će se videti koliko će biti otvoreni za domaće goste.

– Mi možemo da primamo rezervacije, osluškujemo želje putnika, ali za sada nema prodaje niti plaćanja novih aranžmana. Naš prioritet su oni sa zamenskim vaučerima prema kojima imamo moralnu obavezu da ih pustimo da prvi biraju, a posle toga prodaja novih aranžmana – navodi Nešovanović i dodaje da je realno očekivati, ako zdravstvena situacija dozvoli, da to krene početkom juna.

I u turističkoj agenciji "Sabra" kažu da za sada nema prodaje aranžmana, ali da je interesovanje putnika posle ohrabrujućih vesti o otvaranju Grčke povećano i to za sever ove zemlje, kao i ostrva Tasos i Skijatos. Za sada još nemaju precizne cenovnike, ali najavljuju da će cene biti u principu iste kao prošle godine.

U agenciji "Astra travel" naglašavaju da putnike najviše interesuju uslovi pod kojima mogu da pređu granicu i da ima sve više zainteresovanih za uplate novih aranžmana.

– I dalje ih ne prodajemo jer čekamo da protokoli putovanja u Grčku postanu zvanični. Lako ćemo se organizovati i krenuti sa poslom, ako to bude kako je najavljeno – govore za Politiku u ovoj agenciji.

Veliko interesovanje za Egipat

Kako kažu u Juti, prema podacima iz domaćih agencija, trenutno je veliko interesovanje za putovanja u Egipat, za prvomajske praznike gotovo da nema mesta.

– Prodaju se i aranžmani za Ohrid, Trebinje, kružne ture u Crnoj Gori, a ima i zainteresovanih za Istanbul. Naravno, to je neuporedivo manje turista u odnosu na raniji period. Turska je inače, produžila obavezan PCR test do kraja maja zbog izuzetno teške situacije sa epidemijom - priča Aleksandar Seničić iz Jute.

On očekuje da Turska kao i prošle godine popusti mere, pa čak i da uvede posebne uslove za turističke delove zemlje kako bi privukla što veći broj putnika.

(Politika)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble