Crna Gora i mere za turiste: Zabrana plesa, kafa sa maskom na licu...
putovanje u crnu goru, mere u crnoj gori

Crna Gora i mere za turiste: Zabrana plesa, kafa sa maskom na licu...
montekristo 0507


Aktuelne epidemiološke mere u Crnoj Gori produžene su do 30. jula, saopštila je danas Ljiljana Radulović, direktorka Kliničkog centra Crne Gore. Šta to znači za turiste? Koje mere će najviše uticati na one koji odluče da ovo leto provedu na crnogorskom primorju?

Opšte mere, poput nošenja maske u zatvorenom prostoru ili držanje fizičke distance od najmanje dva metra na otvorenom i u zatvorenom prostoru, važe za sve.

Kakva su pravila u ugostiteljskim i turističkim objektima?

Svi uslužni lokali (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti) u obavezi su da obezbede dezinfekciju ruku na ulazu ili izlazu iz objekta, dok gosti koji borave ugostiteljskom objektu, unutar objekta i na terasi ili bašti, moraju da nose zaštitne maske za lice.

Gosti maske mogu skidati samo tokom neposrednog konzumiranja pića, nakon čega se maska odmah vraća na lice. Tokom konzumiranja hrane maska se vraća na lice odmah nakon završetka obroka, navodi se na Covidodgovor.me, zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore i Saveta za borbu protiv koronavirusa.

Takođe, unutar objekta svi stolovi moraju biti odvojeni prozirnim pleksiglas pločama/panelima ili drugim neprozirnim materijalom pogodnim za dezinfekciju. Kako je propisano, te ploče moraju biti visine 170 cm. Stolovi u objektu, bilo da je reč o unutrašnjosti objekta ili terasi, moraju biti udaljeni najmanje dva metra.

Za jednim stolom sme sedeti najviše četiri gosta, bilo da je reč o terasi ili unutrašnjem delu objekta.

Prema propisanim merama, maloletnim licima koja nisu u prisustvu roditelja ili neke druge odrasle osobe, zabranjen je boravak u restoranima, kafanama, kafeterijama, hotelskim restoranima i sličnim ugostiteljskim objektima.

Kada je reč o noćnom životu i tu postoje ograničenja. Osim na terasi ili u bašti kada je u periodu od 20 časova do ponoći dozvoljena uživo muzika, u svim ostalim slučajevima na snazi je zabrana izvođenja muzičkog programa uz učešće pevača i muzičara. Još jedna mera koja se gostima neće dopasti je – zabrana igranja i plesa.

Kakva su pravila u šopingu?

Kada je reč o kupovini, broj kupaca u jednom objektu je ograničen, a zavisi od veličine lokala.

Naime, propisi nalažu da je neophodno obezbediti najmanje 10 kvadratnih metara površine po kupcu, što znači da će broj kupaca u svakoj prodavnici varirati. Svaka radnja ima obavezu da na ulazu naglasi koliko kupaca može biti u objektu u isto vreme.

(Nova.rs)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble