Er Frans obustavlja letove za Beograd tokom zime -
Air France, letovi za Beograd, obustava letova

Er Frans obustavlja letove za Beograd tokom zimemontekristo 0507


Avio-kompanija Er Frans planira da obustavi letove na relaciji Pariz-Beograd tokom predstojeće zimske sezone, a namerava da operacije u Srbiji obnovi u martu sledeće godine, navodi portal Ex-Yu Aviation.

Francuska kompanija je pokrenula letove za srpsku prestonicu 2019. godine, kada je imao letove na dnevnom nivou tokom letnje sezone, kao i četiri leta nedeljno tokom zime, sve do pandemije koronavirusa.

Poslednja rotacija u godini zakazana je za 23. oktobar, dok će letovi biti nastavljeni 28. marta 2021. godine.

Trenutno je u srpskim državljanima zabranjen ulazak u većinu država članica Evropske unije, mada ćeta odluka možda biti promenjena tokom ove nedelje.

Pandemija i dalje ozbiljno utiče na transatlantska putovanja, na koje se Er Frans umnogome oslanjao, a ulazak u Sjedinjene Države uskraćen je svim stranim državljanima koji su boravili u šengenskom prostoru u prethodnih četrnaest dana.

Prošle godine je francuski prevoznik primetio da putnici od tačke do tačke čine 60 odsto saobraćaja na beogradskim linijama, da je oko 25 odsto putnika koji presedaju, posebno u Severnu Ameriku, a da su ostali putnici koji presedaju a idu do drugih evropskih destinacija.

Er Srbija će nastaviti da održava leti za Pariz, trenutno obavlja dnevne letove do francuske prestonice, a planira da tokom zimskih meseci održava dvanaest letova nedeljno.

Prošle godine je između Beograda, aerodroma Šarl de Gol i aerodroma Bove letelo 286.299 putnika.

(exyuaviation.com)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.