Grci od ponoći otvorili prelaz Evzoni za Srbe, pa zatvorili -
granica, Grčka, Evzoni, Severna Makedonija, zatvoren prelaz Evzoni

Grci od ponoći otvorili prelaz Evzoni za Srbe, pa zatvorili


Grčka je od ponoći otvorila granični prelaz Evzoni za srpske turiste koji ulaze u Grčku iz Severne Makedonije, ali je taj prelaz, prenose mediji, ponovo zatvoren oko 10.30 sati. Srpski turisti su javili da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema ulazili u Grčku preko prelaza Evzoni, ali da je drama nastala na tom prelazu od 10.30 sati kada im nije dozvoljen ulaz u Grčku.

Prema nezvaničnim informacijama, "policajci i carinici na Evzoniju su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na tom graničnom prelazu do 15. jula".

Inače, od 15. juna srpski turisti su mogli da uđu u Grčku samo iz Bugarske, na prelazu Promahonas, kada je i tu prvog dana zavladao hoas pošto Grčka u prvom trenutku nije puštala naše turiste, da bi posle promenila odluku i otvorila granicu kao što su grčki zvaničnici ranije i najavili za srpske turiste.

Direktor Yute Aleksandar Seničić kaže da se u toku dana očekuje konkretno obrazloženje grčkih vlasti u vezi sa zatvaranjem graničnog prelaza Evzoni sa Severnom Makedonijom, odnosno potvrda da će on ipak biti otvoren za građane Srbije.

"Verujem da ćemo danas u toku dana imati konkretno obrazloženje, odnosno potvrdu grčke vlasti da li Evzoni ostaje zatvoren, jer informacija koju imamo od juče, odnosno dopis koji smo dobili, kaže da će biti tako, a da će jedino građani Srbije biti izuzeti", rekao je Seničić za Tanjug.

Kako je rekao, tokom noći su preko tog graničnog prelaza prolazili autobusi i putnici koji su krenuli u Grčku, da bi danas u 10.30 granica bila zatvorena.

"Stigao je nekakav dopis koji je dosta nerazumljiv i za same carinike, u kojem se insistira da iz Severne Makedonije u Grčku mogu da uđu samo vlasnici pasoša država EU.

Sličnu situaciju smo imali na bugarskoj granici kada je otvorena... Ostaje da vidimo", rekao je Seničić.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com