Koliko košta putarina do mora?
putarina do mora, koliko kosta putarina, putarina u grckoj, putarina u crnoj gori, putarina u bugarskoj, putarina u hrvatskoj

Koliko košta putarina do mora?
montekristo 0507


Građani Srbije već su krenuli put primorja kako bi uživali u svojim godišnjim odmorima, a na putu do svojih odredišta moraće da plate putarinu, koja do nekih odredišta i nije tolika sitnica i predstavlja bitnu stavku u troškovima jedne porodice.

Što se tiče same Srbije, putarine se plaćaju pri na izlazu iz određene deonice, a cene prilično variraju.

Ako ćete se zaputiti ka Dimitrovgradu, odnosno ukoliko ste se opredelili da idete u Bugarsku, potrebno je da izdvojite 1.310 dinara. Ovoliko iznosi putarina ukoliko krećete iz Beograda, a nešto je jeftinija ukoliko idete iz Niša – 360 dinara.

Za putarinu od Beograda do Preševa, za naše turiste koji idu ili u Severnu Makedoniju ili u Grčku, vam treba 1.490 dinara. Ako na put krećete iz Niša potrebno vam je 680 dinara.

Kada je reč o susednim zemljama, postoje bitne razlike. U Hrvatskoj se putarine plaćaju prema pređenim kilometrima, a s obzirom na to da autoputevi imaju zatvoreni sistem naplate, prilikom izlaska sa autoputeva plaćate cenu. Cene naravno variraju, ali ukoliko planirate da idete u Istru potrebno da izdvojite više od 25 evra, što je apsolutni minimum.

Od Beograda do Šida treba 3,5 evra, pa od Beograda do Zagreba treba 17 evra. Nakon toga od Zagreba do Splita potrebno je izdvojiti najmanje 45 evra. Sve je ovo u jednom pravcu, bez trajekta.

U Crnoj Gori, putarina se plaća samo na dve deonice magistralnih puteva: tunel Sozina – putni pravac Bar – Podgorica; na delu puta Meljine – Trebinje (BiH).

Za tunel Sozina potrebno je da izdvojite 2,5 evra, dok je za putnička vozila na delu puta Meljine-Trebinje (BiH) treba da izdvojite 3 evra. U Bugarskoj postoje vinjete, a ukoliko ih ne posedujete platićete kaznu od minumum 150 evra.

Kada je reč o Severnoj Makedoniji, imamo određene olakšiće, pa nam je besplatan prolaz do 15. avgusta. Ni ranije nisu bile skupe putarine, ali ovo je još značajnije.

Što se tiče Grčke, kao i ostalim slučajevima, cene putarine zavise od lokacije na koju ste se uputili.

Na primer, do Soluna potrebno je, prema podacima sajta ViaMichelin, da izdvojite 1,8 evra za putarine. To važi ukoliko idete na Halkidiki, dok su dalje destinacije prirodno skuplje. U slučaju da se odlučite da posetite Krf, potrebno je više negde oko 24 evra.

(Nova.rs)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble