Škotska: Građani Srbije i Španije moraju u karantin -
Škotska, karantin za Srbiju, turizam

Škotska: Građani Srbije i Španije moraju u karantin


Škotska će ukinuti karantin za putnike sa liste država koje je sastavila britanska vlada, ali su izuzeti Srbija i Španija zbog epidemiološke situacije nastale u tim zemljama zbog virusa kovid-19, izjavila je danas premijerka Škotske Nikola Stardžeon.

Kako se rekla Stardžeon, ključni kriterijum za stavljanje na tu listu bilo je postojanje prevalencije korona virusa "ispod ili ne značajno iznad veće od Škotske" i navela da je, na osnovu toga vlada, donela "tešku odluku" da sa liste budu izuzete Srbija i Španija, prenosi CNN.

Ona je najavila da će ova odluka ponovo biti razmotrena 20. jula.

Putnici iz 57 zemalja koje se nalaze na takozvanoj "zelenoj listi", moći će da putuju u Škotsku od 10. jula i neće morati da idu u 14-dnevnu samoizolaciju.

Britanska vlada je u prošli petak objavila listu 59 zemalja i teritorija koje smatra niskorizičnim po pitanju epidemije korona virusa.

Od 10. jula, državljani Srbije mogu da putuju u Veliku Britaniju i po dolasku neće morati u dvonedeljni karantin, preneo je tada BBC na srpskom jeziku.

Navedeno je da to važi za putnike iz Srbije koji 14 dana pre ulaska u Veliku Britaniju nisu bili u nekoj od zemalja koja nije na spisku država kojima je dozvoljen ulaz bez karantina.

(Tanjug)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com