Ukoliko želite na odmor, bez PCR testa možete ići u Palau, Pakistan, Sudan i Tanzaniju -
putovanja bez PCR testa

Ukoliko želite na odmor, bez PCR testa možete ići u Palau, Pakistan, Sudan i Tanzaniju


Osim u tri bivše jugoslovenske republike, bez ikakvih ograničenja možemo da putujemo u još 13 država.

1. Albanija

2. Bosna i Hercegovina (samo ukoliko državljani Srbije ulaze u BiH iz drugih zemalja, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati)

3. Bugarska

4. Jamajka (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: www.visitjamaica.com)

5. Kolumbija (neophodno je popuniti formular na sledećem sajtu: https://apps.migracioncolombia.gov.co

6. Kostarika (uz obavezu popunjavanja obrasca "Pase de Salud" 48 sati pre dolaska (https://salud.go.cr/); takođe, potrebno je zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja u slučaju korone virusa - osiguranje mora da bude na španskom jeziku i odobreno od Instituta za turizam)

7. Meksiko (preduzimaju se odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus; po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika: https://afac.hostingerapp.com/)

8. Oman (mere sanitarne predostrožnosti se obavljaju prilikom sletanja, meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

9. Palau (neophodno je da prilikom ulaska popune formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini (uključujući Hong Kong i Makao) ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid - 19)

10. Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije u bolničkim ili uličnim uslovima)

11. San Marino (uz obavezu prethodne prijave Ministarstvu inostranih poslova San Marina, putem e-mejla: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonski: 00378/549888888; po dolasku obavezno je podvrgavanje serološkom testu; u slučaju pozitivnog rezultata lice se podvrgava molekuralnom testu i ukoliko rezultat bude pozitivan podleže kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana)

12. Severna Makedonija

13. Sudan, Republika (putnici sa simptomima se upućuju u karantin)

14. Tanzanija (ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju; svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test)

15. Centralnoafrička Republika

16. Crna Gora

(Telegraf)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com