UTAS poziva građane da ne odustaju od planiranih putovanja -
putovanja, UTAS, granice, situacija, turizam, najnovije vesti

UTAS poziva građane da ne odustaju od planiranih putovanja

Udruženje turističkih agencije Srbije (UTAS) poziva građane da ne odustaju od svojih godišnjih odmora I putovanja u inostranstvo jer se epidemiološka situacija  svakodnevno poboljšava,  granice se otvaraju i ukida se većina ograničenja iz prethodnog perioda.

- U medijima se svakodnevno pojavljuju neproverene I bombastične informacije koje zbunjuju putnike I poručuju  im da ne treba da putuju van granica Srbije. Ove informacije nisu potpune I putnici bi trebalo da ih potraže u svojim  turističkim agencijama jer one raspolažu tačnim I pravovremenim podacima koje su dobijene od nadležnih službi.

Jedna od netačnih tvrdnji  je da će putnici morati sami da pokrivaju troškove eventualnog lečenja od Covida-19 u inostranstvu. Udruženje osiguravača Srbije je ranije saopštilo da će poseta lekaru I eventualno  testiranje na virus Corona biti pokriveno zdravstvenim polisama osiguranja tokom boravka u inostranstvu. Ali troškove svih daljih koraka u lečenju pokriva većina evropskih država za sve građane koji se nalaze na njenoj teritoriji. Među ovim državama je I Grčka u kojoj letuje najveći broj naših turista.  Medijsku informaciju o tome možete da pogledate u linku ispod.

https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2020&mm=05&dd=25&nav_id=1687655

Ističemo da su vesti veoma pozitivne I ohrabrujuće. Naši turisti će u Grčku moći da uđu već posle 15. juna bez testiranja I karantina, a ove mere nisu potrebne ni za povratak u Srbiju. Agencije planiraju autobuske polaske prema Grčkoj od 15. juna I očekujemo da se sezona nakon toga normalizuje. Avionski prevoz prema grčkim ostrvima kreće od 1. jula, a sličan datum se najavljuje I za Antalijsku regiju.

Situacija se svakodnevno poboljšava I neke od  mera, koje su trenutno na snazi, će biti dodatno ublažene ili čak ukinute do polaska naših turista. Naše agencije pomno prate i poštuju preporuke nadležnih kako bi  zaštitili zdravlje I bezbednost putnika prilikom samog putovanja I boravka na destinaciji.

Realizacija letovanja na drugim destinacijama zavisi od odluka tih zemalja, o čemu ćemo kontinuirano I pravovremeno obaveštavati putnike, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti