Pačići se izlegli iz jaja kupljenih u supermarketu -
pačići, jaja, supermarket, najnovije vesti, zanimljivosti, Pačići se izlegli iz jaja kupljenih u supermarketu

Pačići se izlegli iz jaja kupljenih u supermarketu

U eksperimentu koji joj je poslužio da prekrati vreme dok je na prinudnom odmoru, jedna Britanka uspela je da pomoću inkubatora izlegne pačiće iz oplođenih pačijih jaja kupljenih u supermarketu.

Kako navodi BBC, 29-godišnja Čarli Lelo izjavila je da će troje pačića veoma srećno živeti sa pilićima koje ona već drži kao kućne ljubimce.

Na taj eksperiment ona se odlučila pošto je saznala da je neko isto već izveo sa prepeličjim jajima, ali ni u jednom trenutku nije zaboravljala da je ipak reč o jajima iz prodavnice, koja su na putu do polica supermarketa prošla dug put, što je, kako je mislila, moglo da osujeti uspešno okončanje eksperimenta.

Međutim, mesec dana pošto je jaja stavila u inkubator, ona je čula kvakanje pačića koji su se iz njih izlegli, čime je bila oduševljena, ali kaže da u uobičajenim okolnostima ne bi izvršila eksperiment.

Portparol supermarketa u kojem su oplođena jaja kupljena izjavio je da su takva jaja potpuno bezbedna za jelo i da se ne razlikuju od običnih, osim ako se izvrši inkubacija.

Predstavnik farme sa koje jaja potiču izjavio je da je, iako veoma malo verovatno, uspešno izleganje pačića iz takvih jaja ipak moguće.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com