Puma lutala praznim Santijagom za vreme policijskog časa -

Puma lutala praznim Santijagom za vreme policijskog časa

Divlja puma, koja je u potrazi za hranom dolutala s planinskog područja oko Santijaga i šetala praznim ulicama glavnog čileanskog grada u kojem je na snazi bio policijski čas zbog pandemije virusa korona, uhvaćena je u utorak u zoru, saopštila je policija.

Puma je primećena i uhvaćena u četvrti Nunoj u zajedničkoj operaciji policije, službe za poljoprivredu i stočarstvo (SAG) i osoblja gradskog zoološkog vrta."Ovo je nekada bilo njihovo prirodno stanište iz kojeg smo ih potisnuli", rekao je Marselo Đanoni, regionalni direktor SAG-a, misleći pritom na širenje čileanske prestonice u kojoj danas živi gotovo sedam miliona stanovnika.

Životinja je stara oko godinu dana i teška oko 35 kilograma. Prevezena je u zoološki vrt, gde će je stručnjaci ponovno pregledati.

"Puma nije povređena i zdrava je", dodao je Đanoni.Vlada je u nedelju u Čileu uvela policijski čas zbog širenja virusa korona kojim je u ovoj zemlji u utorak bilo zaraženo 922 ljudi, a dve su osobe umrle. Čile je 18. marta zatvorio svoje kopnene, avionske i morske granice.

 (Hina)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com