Super trikovi sa hlebom koje treba isprobati, nije samo za jelo -

Super trikovi sa hlebom koje treba isprobati, nije samo za jelo

Većina ljudi ne može zamisliti svoje obroke bez hleba, ali on ima jako puno primena koje nemaju veze s jelom. Hleb je nešto što uvek imamo kod kuće i pri ruci, ali umesto za jelo Bright Side donosi popis neobičnih namena za hleb koji vam mogu biti velika pomoć u svakodnevnom životu.

1. Vratite život starim slikama
Mekani deo hleba ima sjajnu teksturu koja vam omogućuje da uđete u sitne udubine. To je sjajna značajka kada je u pitanju čišćenje detaljnih površina poput starih slika. Samo lagano tapkajte po njima s odrezanom kriškom hleba i videćete kako se prašina i prljavština lepi za njega.

2. Uklonite tečnost 
Mešate salatu, dresing vam se razlio posred stola i curi na sve strane, a vi nemate krpu u blizini? Posegnite za kriškom holeba jer će ona brzo upiti tečnost. Ako vam se vino ili sos razlije po stolnjaku takođe možete sanirati štetu hlebom i tako smanjiti mogućnost nastajanja tvrdokornih mrlja.

3. Zaboravite na suze pri rezanju luka
Zvuči neobično – ali doista deluje. Stavite komadić hleba u usta, tako da vam deo kriške viri iz usta. Razlog zbog kojeg plačete prilikom rezanja luka je zbog sulfata koji se oslobađaju tokom rezanja. Hleb navodno upija gas i daje vam zrak koji vas neće rasplakati.

4. Očistite masne mrlje sa zida
Vašim domom često trčkaraju deca koja zaboravljaju da masni prsti ostavljaju mrlje na zidovima? Ne brinite, kriška hleba će vam pomoći da ih se rešite. Mekana površina belog kruha nežno će ukloniti eventualne ostatke hrane, pogotovo na površinama koje nisu vodootporne.

5. Uz hleb se torta neće sušiti
Što god je izloženo otvorenom vazduhu, s vremenom će izgubiti svoju strukturu i propasti, ali s hlebom možete stvoriti barijeru između kolača i vazduha – jednostavno prekrijte odrezani deo sa kriškom hleba kako bi desert duže ostao svež.

6. Pokupite razbijeno staklo
Razbili ste čašu, a u blizini nemate usisivač s kojim biste mogli ukloniti male raspršene ostatke stakla? Poznato je da metla nikada ne pokupi sve ostatke, ali zato će beli hleb odraditi njen posao.

Nežno pritisnite krišku hleba na komadiće stakla koji će se odmah primiti za površinu i pažljivo bacite u smeće. Ovako ćete se rešiti čak i najsitnijih i najtvrdoglavijih ostataka čaše.

7. Neutrališite mirise u frižideru
Hleb ima odlične mogućnosti upijanja mirisa, pa u frižideru lako apsorbuje neugodne mirise. Dovoljno je staviti jednu krišku na policu, ali nemojte je ostaviti toliko dugo da se na njoj razvije plesan. Osim toga, kako odlično upija mirise, može poslužiti i da ukloni miris zagorelih jela poput pirinča – nakon što ste uklonili zagoreni deo, stavite krišku hleba na ostatak i neka tako stoji barem 20-ak minuta.pancevo, beograd, novi sad

(Krstarica)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com