Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za šta sve može da posluži legendarni i čarobni WD-40 - | K-013 Portal
wd-40, sprej

Za šta sve može da posluži legendarni i čarobni WD-40


WD-40 je američka kompanija koja proizvodi kućne hemikalije, a najpoznatiji njen proizvod je tečnost u spreju koja se koristi za podmazivanje, odmašćivanje, ali i niz drugih stvari.

Sprej je izmišljen 1953. godine, a njegovo ime doslovno označava istiskivanje vode, 40. formula. Naime, naučnicima je bilo potrebno 40 pokušaja da dođu do formule za istiskivanje vode, i iz 40. puta su uspeli.

Najčešće se upotrebljava za podmazivanje šarki na vratima, ali mnogi ga koriste i za brojne druge namene.

Skidanje nalepnica

Ovaj sprej odličan je za skidanje lepljivih ostataka etiketa sa staklenih površina. Jednostavno se poprska i ukloni lepak nekim oštrim predmetom.

wd-40, sprej

Skidanje mrlja od pastelnih bojica

Ljudi s decom posebno će voleti ovaj trik. Naime, sprej će s lakoćom ukloniti mrlje boje sa drvenih vrata, a posle se to mesto jednostavno obriše krpom. Ukloniće i otiske prstiju s drvenih površina.

Vodonepropusne cipele

Ako želite da vaše cipele budu vodootporne, koristite WD-40 sprej koji se jednostavno poprska po cipelama i potom se obriše krpicom.

Zarđale makaze

Makaze koje su zarđale i ne seku dobro, lako će ponovo postati funkcionalne ako ih poprskate ovim sprejom.

Vraća sjaj

WD-40 vratiće sjaj površinama od nerđajućeg čelika, kao što su vrata frižidera ili mašine za pranje posuđa.

Protiv insekata

Može se koristiti i za površine na koje dolaze insekti, a nakon što se sprej nanese, neće ih više biti. Još je jedna prednost i rok trajanja ovog proizvoda koji je zapravo neograničen, iako je zvanični rok trajanja pet godina, prenosi Večernji list.

(N1 Zagreb)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...