Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lepši nos bez operacije? Može! - | K-013 Portal
korigovanje nosa, estetska hirurgija

Lepši nos bez operacije? Može!


Nehirurško, bezbolno korigovanje nosa je hit u estetskoj hirurgiji gde se za samo 30ak minuta dobija lepši nos bez operacije! Korekcija nosa filerima predstavlja jedan od najtraženijih postupaka za prikrivanje nedostataka i stvaranje simetričnog izgleda lica.

Kada se izvodi reoblikovanje nosa bez operacije? Koliko traju efekti? Zašto je dobro da pre rinoplastike prvo bude pokušano sa ovom procedurom jer gotovo svi pacijenti budu zadovoljni rezultatima i odustaju od hirurške operacije nosa?

Saznajte sve o intervenciji koja će vam omogućiti da imate bezbolno lepši nos, pročitajte smernice!

Šta predstavlja korekcija nosa bez operacije?

Složićemo se, retki su oni koji su zadovoljni izgledom svog nosa. Neke nepravilnosti se mogu korigovati šminkom, ali ako je nos grbav, kriv, ima spušteni vrh, ima asimetrične nozdrve, situacija je komplikovanija i šminka ne pomaže.

Sama pomisao na operaciju nosa gotovo da boli: dug operativni postupak, dugotrajan oporavak, nošenje zavoja, podlivi, su sastavni deo ove oduke, a rezultati često nisu baš zadovoljavajući.

Za razliku od toga, korekcija nosa filerima podrazumeva upotrebu hijaluronske kiseline za re-oblikovanje postojećeg izgleda nosa. Ova intervencija je bezbolna i iako popunjavanje nije veliko, rezultat je odličan. O tome svedoče brojni zadovoljni korisnici koji su i istakli ovu proceduru u TOP 3 najtraženije.

Koje probleme sa izgledom nosa rešavaju fileri?

Posebno dizajniran hijaluronski filer može biti odličan za korigovanje:

- Grbe na nosu
- Asimetričnog nosa
- Krivog nosa
- Spuštenog vrha nosa
- Asimetričnosti na nosu
- Ulegnuća na nosu
- Uz kompozitne niti i hijaluronske filere se može preciznije definisati linije nosa…

Estetski hirurg će objasniti kako će da izgleda rezultat nakon 30 minuta i šta se može postići, a šta ne. Ono što je nemoguće je da se menja veličina nosa jer to podrazumeva korekciju na hrskavici koja se radi operativno.

Filerima se zapravo prikrivaju nedostaci pa nos postaje skladniji na licu zbog čega ni nema potrebe da se vrše agresivnije promene rinoplastikom.

Gde se ubrizgavaju hijaluronski fileri na nosu?

Proceduru korigovanja nosa filerima ne može raditi svako jer se hijaluron postavlja na različitim tačkama na licu u zavisnosti od rezultata koji treba da se postigne.

Najčešće se kombinuju mesta uboda za najbolji rezultat: iznad gornje usne, sa strana nosa, iznad nosne hrskavice, u korenu nosa…

Estetski hirurg tačno zna mesta i kolika količina materijala je potrebna i nikako ne sme da pretera jer će to dati loše estetske rezultate pa je iskustvo i stručnost kombinacija koju morate pronaći u poliklinikama za estetske intervencije.

Kako izgleda korekcija nosa bez operacije?

Prvo je važno naglasiti da postupak ne boli, a pacijent ne oseća ni najmanju nelagodnost. Hijaluron se tankim iglicama ubacuje pod kožu, ali se pre toga stavlja anestezija u kremi zbog koje se ni ti ubodi ne osećaju. Zahvaljujući ovom tipu anestezije procedura se radi ambulantno i nikakav rizik ne postoji za njeno izvođenje.

Kada doktor ubaci hijaluronske filere na tačke oko nosa dodatno će rukama oblikovati izgled tako da se hijaluron ne primećuje, ali da da najbolje rezultate.

Posle 30 minuta pacijent nastavlja sa svojim obavezama sasvim normalno, a od posledica se može javiti manji otok koji će nestati posle nekoliko sati. Narednih par dana se izbegava sunčanje, sune i kupanje u bazenima dok se koža prilagodi hijaluronu ispod.

Fileri se neće pomerati, postepeno će se razgraditi kada se intervencija bezbedno ponavlja.

Kakvi hijaluronski fileri se koriste za korigovanje nosa?

Hijaluron se kao filer proizvodi u različitim koncetracijama. Nije isti hijaluron za uvećanje jagodica ili usana i onaj za korigovanje nosa ili popunjavanje bora.

Svedoci smo da postoje i nestručni „hirurzi“ i nekvalitetan hijaluron. Nije najgore kada intervencija ne uspe, nego kad za sobom ostavi loš rezultat, a jedan od mogućih je da nos izgleda upadljivo loše i bude uočljiviji nego pre intervencije.

Može doći i do grudvanja hijalurona tokom razgradnje što se vidi na površini kože. Tada se mora ubrizgati supstanca koja odmah razgradi hijaluron, drugih popravki nema.

Najbolji hijaluron je visoko koncentrovan i velike gustine, a razgrađuje se postepeno i neprimetno. Renomirani hirurg neće upotrebiti loš hijaluron pa je važno pronaći polikliniku sa iskustvom u estetskim intervencijama i verovati savetima doktora.

Koliko traju efekti neinvazine korekcije nosa?

Koliko će rezultati ubrizgavanja biti uočljivi zavisi od kvaliteta filera koji se ubrizgava. Najkvalitetniji fileri za korekciju nosa traju od 24. pa do 36. meseci bez ikakvih problema, a kada se hijaluron razgradi zakažete novi tretman i ponovite postupak.

Estetska hirurgija teži pronalasku neinvazivnih metoda koje svojim rezultatima menjaju operativne postupke. Korekcija nosa filerima je upravo jedan takav postupak koji je postao najtraženiji u svim klinikama. Čak šta više, pacijentima se i preporučuje da prvo probaju korigovanje nosa hijaluronom, pa ako to nije dovoljno da onda planiraju operaciju nosa. Kao što smo naveli, mnogi budu zadovoljni zato što za 30 minuta transformišu izgled nosa i lica bez operacije.

Koliko znate o hijaluronu i njegovoj primeni? Da li ste znali za ubrizgavanje u regiju oko nosa i kakve rezultate donosi? Pišite nam u komentarima nakon čitanja teksta.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...