fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

napici, lose uticu za zdravlje

Ovi napici loše utiču na zdravlje

Ako se trudite da budete zdravi, možda je najbolje da izbegavate ova pića. Uvek je važno brinuti o imunitetu, a posebno sada za vreme pandemije. Ako se trudite da ojačate imunitet, ova pića trebalo bi da izbegavate.

Kupovna kafa s mlekom raznih ukusa

Restorani brze hrane, među ostalima, u ponudama često imaju i kafe s mlekom, koje imaju još i neki dodatni ukus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne deluju dobro na imunitet.

Naime, istraživanja sugerišu da sav taj dodatni šećer podstiče upalne procese u telu, a samim tim i povećava rizik od nekih bolesti.

Alkoholna pića

Alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, oslabljuje funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi koji imaju problema s alkoholizmom imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih disajnih puteva.

Gazirana pića

On nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovde je ponovno problem u dodatnom šećeru, ali i natrijumu. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese, prenosi N1.

Voćni sokovi

Oni su takođe izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u telu i utiče na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže nivo šećera u krvi.

Nutricionisti savetuju da je bolje pojesti voćku nego piti voćne sokove.

(N1)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.