Plivanjem protiv depresije i nesanice -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, depresija, plivanje, plivanjem protiv depresije, kako izleciti depresiju, kako izlečiti nesanicu, nesanica

Plivanjem protiv depresije i nesanice

Plivanje je dobro za vaše telo, ali i duh, bez obzira na vaše godine. Osim što plivanjem vežbate celo telo, pomaže vam da se suočite s depresijom oslobađajući endorfin koji pokreće pozitivne osećaje.

Redovno plivanje može biti dobar način za jačanje pluća. U stvari, istraživanja nam govore da plivanje utiče bolje od joge kada je reč o poboljšanju rada pluća.

Plivanje je i savršena vrsta vežbanja za one koji imaju bolove u zglobovima. Redovno plivanje može vam pomoći da umanjite rizik od pogoršanja artritisa.

Ako ste neko ko pati od hroničnih bolova u leđima, kao što je išijas, plivanje vam takođe može pomoći.

Plivanje tri puta nedeljno može biti fantastičan način za sagorevanje dodatnih kalorija, a ujedno i jačanje mišića. U 30 minuta plivanja možete sagoreti 500 kalorija, što je zapravo dvostruko više nego što biste sagoreli da hodate, što ga čini savršenom vežbom.

Osim toga, plivanje usporava vaš proces starenja. Plivanje takođe čini čuda za vaš um i san. Dosadašnja naučna istraživanja utvrdila su da je plivanje jedna od ključnih vežbi koje pomažu u borbi protiv nesanice.

(Klix.ba)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com