fbpx
uniseks kondom, kondom, kondomi

Stigao prvi uniseks kondom – kako funkcioniše?

Malezijski ginekolog je stvorio prvi uniseks kondom koji mogu da koriste i muškarci i žene i napravljen je od materijala koji se obično koristi za pokrivanje povreda i rana u bolnicama.

Njegov pronalazač se nada da će „Vondaleaf“ uniseks kondom osnažiti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim seksualnim zdravljem bez obzira na njihov pol ili seksualnu orijentaciju.

„To je u suštini običan kondom sa lepljivom prevlakom“, rekao je Džon Tang Ing Čin, ginekolog u firmi za medicinsku opremu „Twin Catalyst“.

Lepilo se nanosi samo na jednu stranu kondoma, dodao je, što znači da se može obrnuti i da ga koristi bilo koji pol. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštaće tri evra.

Prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je 20-40 ringita (između 4,11 i 8,61 evra). Tang pravi kondome od poliuretana, materijala koji se koristi u providnim zavojima za rane koji je tanak i fleksibilan, ali jak i vodootporan.

„Jednom kada ga stavite, često ne shvatate da je tu“, rekao je on, misleći na obloge napravljene od materijala.

Tang je objasnio da je „Vondaleaf“ prošao kroz nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja i da će biti komercijalno dostupan preko veb stranice kompanije ovog decembra.

„Na osnovu broja kliničkih ispitivanja koje smo sproveli, prilično sam optimista da će s vremenom to biti značajan dodatak mnogim metodama kontracepcije koje se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti“, rekao je Tang.

(B92)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble