fbpx
namirnice bez kalorija

Ukusne, a ne goje: Namirnice koje skoro da nemaju kalorija

To što neka namirnica skoro pa i nema kalorija, ne znači da je bezukusna. Baš naprotiv – takve namirnice se često mogu se integrisati u razne recepte, upravo zato što su lagane.

Ako se trudite da jedete zdravije ili vam je cilj da smršate, u ishranu možete da uvrstite namirnice koje gotovo da nemaju kalorija.

Tikvice

Na 100 g tikvica ide 15 kalorija. Tikvice su bogate mineralima, vlaknima i raznim vitaminima. Imaju sve karakteristike super zdravog obroka. Bogate su vodom (95 odsto vode), ali posebno se ističe sadržaj kalijuma – jer podstiče probavu. Fosfor kojeg sadrže je neophodan za ćelije, kosti i zube. Kalcijum i magnezijum u tikvicama takođe su izvrsni za kosti, piše Fenix-magazin.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže 28 kalorija na 100 grama. Sadrži kapsaicin (prirodni alkaloid iz ljute paprike), koji je jako dobar u borbi protiv holesterola.

Začini

Biber, kurkuma, kari, kim … začini ne dodaju kalorije jelima, ali vam omogućuju smanjenje unosa soli i smanjenje količine dodanih masti. To znači da se apsorbuje 30 odsto manje triglicerida nego u jelima bez začina.Krastavac
Bogat vodom i mineralima (posebno kalijumom), krastavac je posebno niskokalorično povrće (10 kcal / 100 g). Krastavac sadrži mnoge vitamine (vitamin B, vitamin C, vitamin A i vitamin E).

Pečurke

Pečurke su jako lagana hrana i stoga se mogu pripremiti na razne načine. Imaju samo 25 kcal na 100 g, a takođe su bogate proteinima. Gljive takođe sadrže puno vode i bogate su vlaknima pa su dobre i za “ravan stomak” ako se redovno konzumiraju. No, pazite da gljive ne prepečete ili predugo pržite kako ne bi upile previše ulja.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble